Paper by FiftyThree tekenapp krijgt slimme zoomfunctie

Paper by FiftyThree heeft een slimme zoomfunctie gekregen, in de vorm van een cirkel. Ook is er nu een gallery met illustraties die anderen met Paper hebben gemaakt.

paper-by-fifty-three-ipad-appPaper werd in 2012 door Apple uitgeroepen tot ‘App van het Jaar’. De app heeft vanaf nu een ‘Made With Paper’-feed, waarmee je kunt zien welke andere schetsen en illustraties andere gebruikers hebben gemaakt. Het gaat daarbij om een curated selectie, waarbij de beste werken zijn uitgekozen. Het moet inspiratie bieden voor andere gebruikers. De gallery ziet eruit als een stapel papier, naast je eigen schetsboeken. In versie 1.3.1 vind je ook ondersteuning voor pinch to zoom.

Dit was een van de meest gevraagde functies van gebruikers. Net als bij het invoeren van functies als Rewind en de kleurenkiezer heeft ontwikkelaar FiftyThree geprobeerd om de zoomfunctie iets extra’s mee te geven. De meeste apps zoomen naar een complete pagina, terwijl de zoomfunctie van Paper een cirkel binnen je werkstuk vergroot.

Je kunt met de zoomfunctie meer aandacht besteden aan details. Volgens CEO George Petschnigg wilde het bedrijf iets anders bedenken dan de zoomfunctie die je van de desktop kent. Zoom is vaak gericht op een specifieke taak, zoals meer details geven aan de wimpers van een oog, op een opschrift op een bepaald item. Door een cirkelvormige zoomfunctie te kiezen verlies je niet het zicht op het totaalplaatje.

Downloaden: Paper by FiftyThree (gratis, met in-app aankopen, iPad, iOS 5.0+)

paper ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2013, 17:00
Categorie Lifestyle
Onderwerpen cydget, ipod, jailbreak, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.