Voetbalbond FIFA brengt iPhone-app uit met ranking, standen en meer

FIFA Official App is een prachtige voetbalapp voor iPhone, met nieuws, video's en projecten van de voetbalbond, maar ook de wereldranglijst.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

FIFA Official iPhoneapp nieuwsDe wereldvoetbalbond FIFA heeft een eigen, officiële app uitgebracht op de iPhone. In de applicatie lees je niet alleen algemeen voetbalnieuws en over de projecten van de bond, maar kan je ook de FIFA-wereldranglijst van voetballanden bijhouden. In de World Match Centre van FIFA Official App volg je daarnaast de livestanden van voetbalwedstrijden van over de hele wereld. Natuurlijk bereidt de app je ook voor op het WK voetbal in Brazilië volgend jaar, met bijvoorbeeld een timer naar de officiële loting van de poules en wedstrijden.

Het lijkt erop dat de FIFA niet op een cent meer of minder heeft gekeken bij de productie van de iPhone-app. De applicatie tikt met slanke letters, semi-transparante vlakken en een fraai geanimeerd schuifmenu alle stijlregels van iOS 7-design aan en ziet er zeer verzorgd uit. De Explore FIFA-sectie over allerlei voetbalprojecten verdient daarbij speciale aandacht. Schuin afgesneden foto’s, verschillende overgangseffecten en zelfs minispelletjes gooit de voetbalbond in de strijd om je te overtuigen van haar goede daden. Zo is het leuk om per werelddeel te zien hoeveel procent van de projecten voetbalacademiën in Afrika betreffen of bijvoorbeeld waar het vrouwenvoetbal doorbreekt.

FIFA Official App iPhone hoofdmenu FIFA Official App clubpagina

Bij binnenkomst op de nieuwspagina legt FIFA Official App je uit dat je favoriete clubs, landen en toernooien kan toevoegen aan de rechterbalk in de app. Maar juist op de nieuwspagina is dat een vreemde keuze. Daar is de rechterbalk een filter om te kiezen uit foto’s, video’s en WK-nieuws.

FIFA Wereldranglijst iPhone app FIFA Official App Explore FIFA iPhone

Je wordt gewezen op de World Match Centre om je favoriete club in de rechterbalk terug te vinden. Je voegt er maximaal drie toe waarvan je dan snel de laatste en eerstvolgende wedstrijd ziet, alsmede de stand in de competitie. Handig, want de app laat wedstrijden van over de hele wereld zien en anderzijds scrollen naar de Nederlandse of Belgische wedstrijden, kan dus even een karwei zijn. Ondanks dat de app de juiste competitie al laat zien op basis van je locatie. Livestanden worden getoond in een strakke tijdlijn en onderaan vind je ook de opstellingen van de teams. Voor pushberichten mag je wel verder zoeken. Hoe fraai de app dus ook is, met het ontbreken van voetbalnieuws op clubniveau en pushberichten voor livestanden, verdrijft het eerdere voetbalstanden-apps vermoedelijk niet.

Downloaden: FIFA Official App (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:25
Categorie Sport
Onderwerpen FIFA, voetbal, wk 2014

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.