Openingstijden.nl: iPhone-app toont openingstijden en koopzondagen

De iPhone-app van Openingstijden.nl laat zien wanneer winkels open zijn, wanneer de koopzondagen in je stad zijn en slaat favorieten op.

Openingstijden.nl iPhone-appWanneer zijn de winkels geopend op zondag? En tot hoe laat kan je de winkels in de meubelboulevard binnenwandelen? De nieuwe iPhone-app Openingstijden.nl geeft antwoord op die vragen. De website had al eerder een applicatie waarmee je de openingstijden van winkels kon controleren, maar die heeft het veld geruimd voor een nieuwe variant met een fris uiterlijk en optimalisatie voor de iPhone 5. Je kan favoriete winkels markeren zodat je daarvan de tijden snel bij de hand hebt.

Je ziet de favorieten terug in het derde van de drie tabbladen. Op de eerste bepaal je een locatie aan de hand van eigen ingevoerde postcode, de GPS-functie van de iPhone of door een locatie toe te voegen. Geselecteerde steden blijven op het tabblad staan om snel te benaderen. Doe je dat, dan kom je terecht op het middelste tabblad waarin je kan kiezen uit vier secties: winkels en bedrijven, koopzondagen, woonboulevards en winkelcentra. Helaas loopt de app vast als we in de test in Groningen de koopzondagen willen opvragen. Wellicht is de informatie nog niet beschikbaar, maar een vastloper is wel een erg rigoureuze manier om dat duidelijk te maken.

Het voornaamste overzicht zal wellicht winkels en bedrijven zijn. Daarmee kom je terecht in een lijst met categorieën winkels, die je gelukkig ook buitenspel kan zetten door de zoekbalk bovenin. Je kan de categorieën bovendien wegsnijden door te kiezen voor de Alfabetische weergave. Daarbij staan alle winkelnamen simpel onder elkaar, en kies je voorts uit de verschillende vestigingen in een plaats.

Openingstijden zoeken Openingstijden detailpagina

De detailpagina van een winkel is duidelijk. Je ziet een kaart met adres en een groen of rood bordje waarmee je direct ziet of de toko nu geopend is. Daaronder tref je het overzicht van openingstijden deze en volgende week, overzichtelijk onder elkaar. Koopzondagen, feestdagen en koopavonden worden gemeld in een apart kader. Een telefoonnummer en favorieten-functie completeren de pagina. De laatste mogelijkheid is het bekijken van aanbiedingen van een winkel. Daarbij verwijst Openingstijden.nl naar Safari.

De iPhone-app Openingstijden.nl heeft één grote concurrent in app-vorm. Dat is Openingstijden.com van Telefoonboek.nl, een app die er in de beoordelingen van langs krijgt om diens onnauwkeurigheid rondom de afgelopen kerstperiode. De oude app van Openingstijden.nl is niet meer te downloaden.

Downloaden: Openingstijden.nl (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2013, 13:42
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp openingstijden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.