Openbaar vervoer-apps OV Delay en Trein 100% Snelste verbeterd

De Nederlandse openbaar vervoer-apps OV Delay en Trein - 100% Snelste hebben meer mogelijkheden op de kaart en met geplande reizen.

OV Delay iPhone openbaar vervoer appZe zijn allebei onlangs uitgebracht, allebei voorzien van een uiterlijk dat is afgestemd op iOS 7 en allebei willen ze een zo simpel mogelijke app voor het openbaar vervoer zijn. En nu hebben zowel OV Delay als Trein – 100% snelste updates gekregen die de apps voorzien van handige nieuwe functies. In OV Delay zie je nu op een kaart welke route je bus, tram of metro nog moet afleggen. Trein 100% Snelste voorziet onder andere in de mogelijkheid om reizen toe te voegen aan je agenda.


Het duurde niet lang voor Trein – 100% snelste (eerste afbeelding hieronder) op onze kritiek van missende functies in ging. Bij de release vorige week woensdag schreven we dat de functie om reizen aan je agenda toevoegen ontbrak en met die kritiek is nu al korte metten gemaakt. Daarnaast kan je geplande reizen ook delen via e-mail, sms, AirDrop en kan je hem kopiëren naar je klembord voor andere doeleinden. Een ander onderdeel van de update is dat de plannerhistorie nu voor iedereen zichtbaar is en dus niet alleen meer als je de Pro-upgrade hebt gekocht. Daardoor is de upgrade naar Pro ook overzichtelijker geworden: voor 1,99 euro kan je simpelweg méér stations toevoegen om snel de meest actuele vertrektijden van op te halen.

Trein 100 snelste iPhone OV Delay iPhone buslijn zien

OV Delay heeft vooral de functie van je bus, tram of metro op de kaart verbeterd. Daarop zie je niet alleen meer of je lijn op tijd rijdt, maar werp je ook een blik op de route die nog wordt afgelegd nadat je instapt. Die kaartinformatie ontbreekt bij vervoersmaatschappijen GVB, Syntus en EBS. Bij de andere vervoerders moet die wel zichtbaar zijn. De functie is ook te gebruiken zonder dat je OV Delay Premium voor 1,79 euro in de app koopt. Verder laat de applicatie simpelweg meer haltes zien en moet de app er sneller en stabieler op zijn geworden.

Downloaden: Trein – 100% Snelste (gratis, volledige functionaliteit voor €1,99, iPhone, iOS 7.0+)
Downloaden: OV Delay (gratis, volledige functionaliteit voor €1,79, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.