Ontwikkelaar Paper gaat alternatief voor Microsoft Office voor iPad maken

Ontwikkelaar FiftyThree van Paper by FiftyThree is bezig met een Microsoft Office-pakket voor de iPad. Het bedrijf ontving onlangs een financiering.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Paper by Fiftythree tekenenDe met lofzang overladen iPad-app Paper by FiftyThree is niet het laatste wat we van appmaker FiftyThree gaan horen op Apple’s tablet. Het team achter de stijlvolle teken-app heeft net een financiering van 15 miljoen dollar opgestreken. Daardoor kan het bezig met de ontwikkeling van volgende software. Ontwikkelaar Georg Petschnigg zegt zijn pijlen daarbij te richten op een Office-suite voor de iPad. “Ons doel is een pakket maken met instrumenten voor creativiteit.”


De eerder bij Microsoft werkzame Petschnigg verbaast zich erover dat er nog geen serieus Microsoft Office-pakket in de App Store verkrijgbaar is voor iPad. “We hebben niet zoiets als Office zien opstaan voor tablets”, zegt hij tegen The Verge. Dat Microsoft juist nu Microsoft Office uitbrengt voor de iPhone, doet hem niet zo veel: “Het gaat om het bedenken van de juiste oplossing, en dat neemt tijd in beslag.” De uitspraak lijkt erop te wijzen dat we het nieuwe Office-alternatief nog niet snel hoeven te verwachten.

Paper by FiftyThree is uitgegroeid tot een groot succes. De stijlvolle applicatie waarin je pagina’s in je eigen tekenboek vult met pen, potlood, marker, viltstift en kwast, is inmiddels meer dan 8 miljoen keer gedownload. Een mooie lijn na de eerste twee weken, waarin de applicatie al 1,5 miljoen keer werd gedownload. Je downloadt de app gratis, maar betaalt 1,79 euro voor elk gereedschap waarmee je aan de slag wilt. De applicatie is wat ons betreft dat geld waard, omdat bijvoorbeeld de stroken met waterverf erg natuurgetrouw overkomen op het virtuele papier. Recentere toevoegingen aan de applicatie zijn een mengpaneel voor je kleuren en een galerij van tekeningen die andere gebruikers met Paper hebben gemaakt.

FiftyThree heeft inmiddels 22 mensen in dienst. Het bedrijf heeft zich onder andere versterkt met John Ikeda, de ontwerper van allerlei Xbox-accessoires, waaronder zelfs de Xbox 360-controller en Kinect. Een van de investeerders in FiftyThree is Twitter-oprichter Jack Dorsey.

Downloaden: Paper by Fiftythree (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.