Ontwikkelaar atebits van officiële Twitter voor iPhone-app verlaat Twitter

Loren Brichter, de ontwikkelaar van de officiële Twitter-applicatie voor de iPhone (voorheen Tweetie) heeft Twitter verlaten. De ontwikkelaar
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

twitter-for-iphone-icoonDe ontwikkelaar van de officiële Twitter-app voor de iPhone, heeft Twitter verlaten. Loren Brichter heeft via Twitter bekendgemaakt dat hij vanaf nu niet meer bij Twitter werkt. Brichter was ooit de ontwikkelaar van Tweetie, een goed gewaardeerde betaalde Twitter-app, die hij op eigen houtje had ontwikkeld. Twitter vond de app zo goed, dat ze Tweetie en ontwikkelaar atebits in april 2010 in huis haalden door een overname. De app kreeg daarna de nieuwe naam Twitter for iPhone. Brichter werd onderdeel van het Twitter Mobile-team, dat applicaties voor alle belangrijke platformen ontwikkelde.

Inmiddels zijn er officiële Twitter-apps voor Android, Windows Phone en een verbeterde mobiele versie van de website. Wat Brichter nu gaat doen is onduidelijk. Hij zegt zelf dat hij wat tijd neemt om uit te zoeken wat de vervolgstappen in zijn carrière zijn. Het lijkt erop dat hij niet uit frustratie is opgestapt, want in zijn bericht (overigens verstuurd vanuit Twitter for iPhone) meldt hij trots te zijn hoe het mobiele team binnen Twitter is gegroeid. Brichter is achter de schermen adviseur van Sparrow, een bedrijf dat e-mailapps maakt en druk bezig is om een iPhone-versie van Sparrow te maken. Maar of Brichter straks daar gaat opduiken is nog onduidelijk.

loren-brichter-twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2011, 22:29
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen atebits, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.