OneContact: iPhone-app verwijdert dubbele contacten in adresboek

OneContact is een iPhone-app waarmee je dubbele contacten in je adresboek scant en eenvoudig kan samenvoegen of verwijderen.

OneContact iPhone adresboek verschonenJe was even niet bij de les en introduceerde een nieuwe naam in je adresboek terwijl je die persoon met een ander nummer er al had in staan. Of gaf Google+ pardoes toestemming zich te mengen in je adresboek en alle contacten op het sociale netwerk toe te voegen. De gratis iPhone-app OneContact rekent af met dubbele contacten in je iPhone-adresboek. De applicatie vindt niet alleen dubbele contacten, maar ook contacten die verdacht veel op elkaar lijken.

OneContact voor de iPhone is een lekker snelle applicatie die werkt met het adresboek van je iPhone of met je Exchange-mailbestand. Als je de app toestemming geeft tot je adresboek, speurt hij die een korte tijd door en krijg je de resultaten in beeld – onderverdeeld in de categorieën ‘exacte overeenkomsten’ en contacten die op elkaar lijken. Als voorbeeld geeft OneContact dat het in staat is ‘Frederick Jackson’ en ‘Jakson Fredrick’ als dezelfde persoon te markeren. In een test merken we dat ook automatisch gegenereerde dubbele contacten via sociale netwerken bij elkaar worden gezet. Het herkennen van doublures werkt goed.

Het samenvoegen van dubbele contacten met elkaar, is zelfs nog beter gedaan. Je krijgt de gegevens van beide profielen bij elkaar te zien, met de links en telefoonnummers, verjaardag en bedrijfsnaam die je zelf hebt ingevoerd of door andere applicaties zijn voorzien. Twee telefoonnummers? Je kan naar wens afvinken welke je wel en niet wil doorzetten in het nieuwe, samengevoegde profiel. Hetzelfde geldt voor namen, internetadressen en alle andere gegevens die bekend zijn. Toch kan het nog handiger. Een vermelding van hoe vaak je de verschillende telefoonnummers hebt gebeld bijvoorbeeld, kan je helpen bij welk nummer je wilt behouden.

OneContact telefoon of Exchange OneContact dubbele gegevens uitschakelen

OneContact zegt 3000 contacten in 3 minuten te kunnen scannen, waarbij hun algoritmes ervoor zorgen de dubbele contacten eruit te vissen. Voordat je aan de slag gaat met het scannen, kan je een backup maken van je adressenbestand. Die wordt door de applicatie op je telefoon opgeslagen. Ontwikkelaar CAS AppCenter belooft dat je gegevens niet worden geüpload naar welke server dan ook en dat je gegevens privé op je telefoon blijven. Vanwege de iCloud-ondersteuning van je adresboek met andere Apple-apparaten die je hebt, worden daar de dubbele contacten ook meteen verwijderd of samengevoegd. Handig.

Downloaden: OneContact (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2013, 18:04
Categorie Productiviteit
Onderwerpen adresboek, contacten, microsoft exchange

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.