iOS game-update: QuestLord, Whack Mania en magistrale Finding Teddy

Leuke nieuwe iPhone- en iPad-games: Whack Mania is Whack-a-Mole in 3D, Questlord is een oude Elder Scrolls en Finding Teddy een kunstwerkje.

GU MA Whack Mania iPhone iPad header whack-a-moleWat een begin van de week! Het lijkt in 2013 langzaam maar zeker niet meer de regel dat de beste games van de week in de nacht van woensdag op donderdag uitkomen. We starten deze week van de iOS game-update krachtig. Met het omvangrijke avonturenspel QuestLord dat doet denken aan de oude Elder Scrolls-games. Met het prachtige ontdekkingsspel Finding Teddy dat hint naar moderne indie-klassiekers als FEZ en Superbrothers EP. En met Whack Mania, een hippe nieuwe jas voor het mollen meppen van Whack-a-Mole.

Als een oude Elder Scrolls: QuestLord

GU MA QuestLord iPhone iPadFans van Elder Scrolls en andere rollenspellen waarin je er alleen voor staat, verenigt u! Quest Lord is een gloednieuwe avonturengame op de iPhone en iPad die qua gameplay teruggrijpt naar een vervlogen tijd. Een tijd voordat 3D mogelijk was in games: je bekijkt QuestLord door de ogen van de hoofdpersoon, maar beweegt niet vrij door een wereld. In plaats daarvan zet je in elke ruimte een stap vooruit of achteruit, of draai je links- of rechtsom. Elk scherm is een nieuwe omgeving op zich, al plaatst QuestLord je in een geloofwaardige wereld waarin ruimtes kloppen. Je struint door grotten, bossen en dorpjes om steeds meer van de landkaart te ontdekken en om van de ene in de andere missie te vallen. Daarvoor heeft QuestLord meer dan honderd computerpersonages waar je op stuit en waarmee je kan communiceren. En er zijn nog veel meer vijanden om in hun missies te doden. Dat doe je met een van de ándere zes knoppen die het halve verticale beeld van de iPhone innemen, opgevolgd door veegbewegingen om toe te slaan. Ondertussen spaar je items, rust je jezelf uit met wapens en genezingsdrankjes en ontdek je een nieuwe spelwereld in fascinerend ouderwets 2D.
Downloaden: QuestLord (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Whack Mania: mollen meppen in 3D

GU MA Whack Mania iPhone iPad shotTussen het connaisseurs-geweld dat Finding Teddy en QuestLord heet; een spelletje waar iedereen mee weg kan lopen. Whack Mania is een nieuw uitgebrachte iPhone- en iPad-game die het bekende concept van Whack-a-Mole pakt en het mollen terug in hun hol meppen overbrengt naar een volgende dimensie. Je kan Whack Mania zelfs de Super Mario Galaxy onder de mollenmeppers noemen, want net als in de Nintendo Wii-game met de bekende loodgieter, vindt de actie ook hier plaats op kleine rondlopende planeten. Je trekt en duwt de gebieden met een vinger om steeds nieuwe plekken te zien waar de beestjes bovenkomen en tikt vervolgens op hun kop om ze te raken. Hoe meer je tikt, hoe hoger je score. Het spelletje zit opvallend vol met spelvariatie voor zo’n simpel concept: er zijn 14 planeten met 20 verschillende levels en je hebt 4 speltypes maar liefst. In Collector verzamel je zo snel mogelijk alle aardbeiden, in Peacemaker onderscheid je de goede mollen van de slechte, in Eliminator mep je zoveel mogelijk mollen binnen de tijd en Whack to the beat is een spel waarin je slaat op ritme. Even proberen? Er is ook een gratis versie.
Downloaden: Whack Mania (€0,89, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Whack Mania Free (gratis, probeerversie, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Finding Teddy

GU MA Finding Teddy iPhoneWe noemen meteen maar even de namen FEZ en Superbrothers: Swords & Sorcery EP; twee van de meest prijswinnende pixelgames van onafhankelijke ontwikkelaars van de afgelopen jaren. Die noemen we omdat Finding Teddy er audiovisueel ontzettend veel aan doet denken. Met name FEZ was een overduidelijke inspiratiebron, met haar decoraties in de omgeving en de hoge, bijna hypnotiserende geluidseffecten. De kleurrijke, volle omgevingen doen misschien weer meer denken aan Superbrothers. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, is Finding Teddy een spel op niveau waarin je nieuwe gebieden ontdekt en daarin steeds puzzels oplost om verder te komen. Het begint simpel: je pakt een appel in één ruimte en voedt die aan een in de weg staand beeld in de volgende. Maar het blijft geen kinderspel. Finding Teddy maakt gebruik van klanken om subtiele instructies te geven voor volgende puzzels en al snel wordt een puzzel een stappenplan om het volgende gebied te betreden. Dankzij de sfeervolle, rijke aankleding van het spel is het gelukkig niet erg om meermaals door de omgevingen te wandelen. In de gratis variant kan je de eerste puzzels oplossen en stappen zetten. Doe dat, want Finding Teddy is een betoverend broekzakavontuur.
Downloaden: Finding Teddy (€1,79, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Finding Teddy Free (gratis, probeerversie, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.