Ommetjes Nijmegen voor iPhone: wijkwandelingen met navigatie

In de Ommetjes Nijmegen app voor iPhone vind je 28 wijkwandelingen met navigatie. De Ommetjes zijn deels door buurtbewoners samengesteld.

ommetjesOmmetjes Nijmegen is een nieuwe app met wandelingen in Nijmegen. De app is gebaseerd op het ‘Ommetjes-concept’, waarbij er ieder jaar nieuwe wandelingen worden ontwikkeld die geïnteresseerden kunnen downloaden of bij een wijkcentrum kunnen ophalen. Buurtbewoners mogen bijdrages aan de wandelingen leveren, zodat ze meer bij hun eigen wijk betrokken kunnen raken. De Ommetjes App heeft 28 wijkwandelingen met ieder 8 herkenningspunten. De wandelingen duren ongeveer 45 minuten en lopen langs culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden.

De bijzondere punten in de routes worden door middel van notificaties aan wandelaars bekend gemaakt, waarna ze in de app verder kunnen lezen. Om een ommetje te doen open je de app en zie je meteen welke wandelingen het dichtst bij jou in de buurt zijn. Als je een wandeling hebt gekozen lees je de beschrijving en tik je op start of navigeer naar startpunt. Bij die laatste optie wordt je omgeleid naar Google Maps. De app is simpel vormgegeven en doet wat hij belooft. Een nadeel is het ontbreken van een zoekfunctie – waardoor het lastig is om een route langs een bepaalde bezienswaardigheid uit te zoeken- en mogelijkheden om wandelingen met anderen te delen.

routesroute

Tijdens het lopen heeft de app navigatie in beeld en geluid. Als je herkenningspunten van te voren wilt bekijken kies je voor start en zoom je in op de route. Tik op een herkenningspunt en veeg het scherm omhoog voor de beschrijvende tekst. Ook wanneer je de app op de achtergrond draait krijg je meldingen over de volgende afslag. Als je tijdens het lopen geen zin hebt om steeds je iPhone erbij te pakken kun je hem ook gewoon in je zak laten zitten. In dat geval hoef je alleen te onthouden dat een keer trillen rechtsaf is, en twee keer trillen linksaf. Ga wel met een volle batterij op pad, want de GPS-navigatie kan stroom vreten. De wandelroutes en navigatie zijn ook offline beschikbaar.

Voor de liefhebber: jaarlijks is er in Nijmegen ook de Nacht van de Ommetjes, die altijd in oktober plaatsvindt. Wie liever in andere steden aan de wandel gaat doet er goed aan om eens de Wandelen of WandelZapp apps te bekijken, waarin je allerlei Nederlandse routes door steden en natuur kunt vinden, of ons overzicht met apps voor wandelaars en wandelvakanties te lezen.

Downloaden: Ommetjes Nijmegen (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2013, 12:32
Categorie Navigatie
Onderwerpen nijmegen, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.