Omfietswijngids 2013: opvolger Supermarktwijngids op iPhone

De Omfietswijngids 2013 is het vervolg op de (Supermarkt)Wijngids 2012 van Nicolaas Klei op de iPhone, en is vertrouwd in opzet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Omfietswijngids 2013 Supermarktwijngids iPhoneWaar een wijn de beoordeling ‘transparant’ kan hebben, geldt dat niet voor de naam van de voornaamste wijngids van Nederland op de iPhone. Vorig jaar heette de app naar het boek van Nicolaas Klei nog Wijngids in de App Store, terwijl het verder overal Supermarktwijngids was – ook in de iPhone-app zelf. De opvolger kiest voor weer een andere naam en die zegt precies wat je ervan kan verwachten. In de Omfietswijngids 2013 zie je voor welke wijnen je gerust een blokje om kan fietsen om ze te halen.

De opzet is nog precies hetzelfde als de vorige editie, tot en met het complete uiterlijk van de app aan toe. Recensent Nicolaas Klei beoordeelt wijnen in de prijsklasse van 2,49 euro tot 39 euro en wijst daarin aan hoe goed een wijn is aan de hand van het aantal glazen dat ie krijgt. Als de prijs/kwaliteitverhouding buitengewoon is, krijgt een wijn het predikaat omfietswijn. Dat kan dus zelfs gebeuren bij een wijn die maar drie van de vijf glazen krijgt. Het gaat daarbij trouwens niet om wijnen uit decadente Franse en Chileense wijnstreken, maar gewoon om de wijn die je bij de supermarkten, de HEMA, de Gall & Gall en natuurvoedingswinkels koopt.

Omfietswijngids 2013 beschrijving Omfietswijngids 2013 uitgebreid zoeken

In het eerste tabblad van de app zie je de Topwijnen staan, in het tweede wordt onderscheid gemaakt op prijs. De derde is voor de liefhebbers en kenners en deelt de geneugten in per land. De eerste twee tabbladen zal je wellicht het meest gebruiken, als je in de supermarkt voor het rek staat en in ieder geval niet de papieren Wijngids/ Omfietswijngids/ Supermarktwijngids bij je wilt hebben. Je kan daar namelijk meteen je supermarkt instellen om het overzicht in die winkel te zien. In het zoek-tabblad typ je de naam in van de wijn en je krijgt meteen resultaat. Je kan gedetailleerd zoeken op prijs, soort, land, supermarkt en biologisch of niet. Tenslotte is er nog een pagina voor je persoonlijke favorieten, waarbij je als altijd je eigen beoordeling en een notitie kan achterlaten.

Klei heeft inmiddels meer dan 3000 wijnen beoordeeld en wees in dat aanbod 338 omfietswijnen aan. Volgens de App Store-omschrijving was er geen ruimte voor notities bij ‘weggietwijnen’, maar waarschuwt de auteur als tijd voor ‘malafide bocht’. Volgens ons is de Omfietswijngids hetzelfde als haar voorgangers: een leuk geschreven app die je vlot helpt bij je wijnkeuze.

Downloaden: Omfietswijngids 2013 (€5,49)

Met dank aan Michiel Houtman voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2012, 16:19
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.