Help Volty: sfeervol iPad-puzzelspel uit Nederland

Help Volty is een briljant klein puzzel-avonturenspel voor de iPad waarin je een kevertje bent dat elektriciteit kan afgeven, gevangen in een speeldoos.

Help Volty sfeervolle plaat headerDoor de drukte rondom de iPad mini is hij een beetje naar de achtergrond gegleden, maar dat zetten we graag nu recht. Help Volty is een nieuw puzzel-avonturenspel van Nederlandse afkomst, speciaal ontwikkeld voor de iPad. Ontwikkelaar Pim Voets zwoegde er onder de naam Tvndra Producties een jaar aan en het resultaat is indrukwekkend. In Help Volty stuit je als passant op een verkoper met een mysterieuze houten doos. Daarin bevinden zich knoppen, draden, tandwielen… en Volty, het insectje dat je eruit moet zien te redden.

Een ijzige vrouwenstem maakt het verhaal in de trailer bekend, waarin je door tekeningen van de omgevingen en gameplaybeelden al een goede indruk krijgt van de ijzersterke, sinistere sfeer die Help Volty biedt.

Help Volty kever vs treinVolty is een spel dat je vooral niet vermoeit met introductieschermen en overdadige complimentjes als je succesvol ergens op het scherm drukt, zoals andere spellen nog wel eens willen doen. Nee, Help Volty pakt je vanaf het eerste moment in door je te laten ontdekken. Je hebt een munt van een insect die je eigenhandig naar een machine moet slepen om die te laten starten en aan te vangen met de eerste puzzel. Daarin moet je ook zelf ontdekken dat je het torretje kan laten lopen door zijn richting op het beeld aan te raken, en dat je met een druk op zijn rug een lampje aanzet waarmee Volty elektriciteit genereert. Niet om tegenstanders te doden, maar om de puzzels op te lossen. Haal een missie en je krijgt een nieuwe munt die je in de machine steekt voor de volgende uitdaging, en zo ga je het spel verder naar steeds moeilijkere puzzels.

Help Volty vier keer elektriciteitDe puzzels zijn niet zozeer hersenkrakers, maar meer kleine ontdekkingstochten waarin je moet uitvinden op welke manier je een puzzel haalt. Er worden steeds meer elementen toegevoegd, maar de gebieden waarin de uitdagingen plaatsvinden, blijven net zo groot als het scherm van de iPad. Dat maakt dat je niet ergens anders hoeft te zoeken als je de oplossing niet weet: de oplossing moet binnen handbereik zijn. Je puzzelt alleen steeds met meer elementen. Wat als ik dat kleine kevertje achterna zit om diens elektriciteit op de plaat te zetten? En hoe doe ik dat, zonder zelf geraakt te worden door de bewaker? Je zal meermaals een beetje vingertwister moeten uitvoeren om een puzzel te realiseren. Daar heb je enige zenuwcontrole wel voor nodig.

Help Volty is iets waarvoor je wilt gaan zitten. ‘s Avonds laat, televisie uit, het spel op de koptelefoon of door je speakers. Het pakt je in met een sinistere sfeer, het is origineler dan het gros van de puzzel-avonturenspellen op de iPad, en het neemt je vanaf het begin al mee omdat je alles in het spel zelf ontdekt. Pim Voets heeft een meesterwerkje afgeleverd.

Downloaden: Help Volty (€2,69)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2012, 12:54
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.