Offline kaarten-app ForeverMap 2 krijgt stedenkaarten en wiki-functie

De handige offline kaarten-app ForeverMap 2 laat nu ook stedenkaarten naast landkaarten downloaden, en biedt gratis Engelstalige wiki's.

ForeverMap 2 iPhone offline navigatie kaartenIn een van de vele artikelen in onze omvangrijke vakantiespecial, zetten we laatst al applicaties met offline kaarten voor in het buitenland op rij. We riepen ForeverMap 2 uit tot favoriet, dankzij de moderne en overzichtelijke OpenStreetMap-kaarten en de mogelijkheid om voor een eenmalig bedrag, oneindig landkaarten te kunnen downloaden. We vonden de app ook beter dan het bekende City Maps 2Go met stedenkaarten, maar het was ontwikkelaar Skobbler nog niet genoeg. ForeverMap 2 is tijdelijk goedkoper te downloaden en biedt nu naast landkaarten ook stedenkaarten en een reisgids-functie. Helaas kampt ForeverMap 2 na de update ook met een eigenaardig probleem.

Je kan zien of het kaartmateriaal is bijgewerkt in het schuifmenu onder de noemer Kaart-update. De Nederlandse kaart die ook online werkt als je in Nederland bent is in ieder geval onder handen genomen. Straten die je niet met de auto kunt benaderen hebben niet langer witte lijntjes zoals normale straten en zijn dus beter te identificeren. Stadscentra worden er meteen duidelijker door. Een andere uiterlijke verandering aan ForeverMap 2 versie 3.1 is dat het lettertype in de menu’s ronder is geworden. Avenir, voor ingewijden.

ForeverMaps 2 route uitstippelenDe grootste veranderingen zijn echter inhoudelijk. Onder het kopje Kaart downloaden in het schuifmenu, heb je nu de keuze tussen Steden en Landen. Dat bespaart gigantisch in de ruimte die de app op je iPhone inneemt. De kaart van heel Frankrijk weegt bijvoorbeeld 859 MB, terwijl alleen Parijs nog geen 60 MB inneemt. Helaas is de lijst met steden nog niet naar het Nederlands vertaald. Dat zorgt voor een rare splitsing: je zoekt landen op Nederlandse naam, maar stedenkaarten met hun Engelse naamgeving. Kopenhagen levert niks op; Copenhagen is een keurig te downloaden kaart van 10 MB. Idem dito voor Paris vs Parijs en Vienna vs Wenen.

De nieuwe ‘reisgidsen’ laten zich ook zoeken in een Engelstalig overzicht waarbij je eerst een werelddeel kiest. Het gaat om Wiki-pagina’s die je zonder bijbetaling kan raadplegen in de app. Druk op Europa en je ziet een overzicht aan landen en scroll een landenpagina door en de lange lap tekst met al zijn links, draait volledig in de soep. De oplossing is met de knop rechtsboven een Wiki downloaden. Als je dan in de sectie Travel Guide zit, zie je offline gedownloadde wiki’s uitgelicht. Per stuk zie je het aantal artikelen per regio in het land. Een zoekbalk zorgt dat je snel resultaat hebt. De beschrijvingen die wij vinden zijn vaak beknopt en afbeeldingsloos, maar daardoor zijn de ‘reisgidsen’ wel lekker lichtgewicht.

Na het opstarten van ForeverMap 2 na de update stuitten wij opeens op Duitse straatnamen in Groningen (onze testkaart). De applicatie afsluiten en opnieuw opstarten verhielp het probleem. Ook ondanks dat de app nu Engelstalige segmenten heeft, is ForeverMap 2 een aanrader. Als je gebruik wilt maken van de offline kaarten, is dit een goed moment om toe te slaan. De applicatie is momenteel in de aanbieding.

Downloaden: ForeverMap 2 (€0,89, normaal €2,69, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2013, 21:40
Categorie Reizen
Onderwerpen google maps, reisgids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.