Cal: mooie nieuwe agenda-app van makers Any.DO

Cal is de nieuwe agenda-app van de makers van de bekende taken-app Any.DO. De app biedt een fraaie, swipegevoelige interface voor je afspraken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Cal Agenda-itemDe makers van taken-app Any.DO hebben vandaag de nieuwe agenda-applicatie Cal uitgebracht in de App Store. In Cal maak je afspraken met een contextgevoelig invoerveld en kun je door de interface bewegen met slimme veeg- en tapcommando’s. De app maakt ook gebruik van je adresboek, waardoor het makkelijker is om een afspraak met een bepaald persoon te plannen. Cal is daarmee een geduchte concurrent voor andere agenda-apps zoals Fantastical – met als groot voordeel dat je hem gratis in de App Store kunt downloaden.

Bij het opstarten van Cal krijg je een dagoverzicht te zien, met de dagen van de week bovenin beeld waarmee je naar andere dagen kunt navigeren. Trek deze weeklijst maar beneden en je komt bij het vertrouwde maandoverzicht waar veel andere agenda-apps meet openen. Bij een tap op een andere datum ga je naar alle afspraken die hierop gepland staan met een fraaie veeganimatie.

Bij het toevoegen van een agenda-afspraak heb je in eerste instantie één invoerveld. De tekst die je hierin typt wordt door de app herkend en omgevormd tot een volledig agenda-item. De tekst ‘Meet Gonny at iCulture HQ’ laat je gelijk de genoemde persoon toevoegen aan de afspraak, waarna je ook een e-mail naar de ander kunt sturen. Nadeel is dat deze functie enkel Engelse termen ondersteunt. Je kunt een Nederlandse titel aan je afspraak geven, maar je moet dan met de hand de personen, locatie en tijd achteraf invullen.

Cal importeert de agenda’s die je al op je iPhone gebruikte, maar lijkt hierbij niet iedere agendavorm mee te nemen. Onze iCloud-agenda’s werden vlekkeloos door de app overgenomen, maar we moesten de app een keer opnieuw installeren om Exchange-agenda’s werkend te krijgen. Hoe snel deze bug voorkomt kunnen we nog niet zeggen: andere iCulture-lezers vertellen ons dat Exchange-agenda’s vanaf het begin al goed werken.

Downloaden: Cal (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Cal overzichtCal afspraak

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2013, 22:28
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.