Nuance koopt iPhone-spraakherkenningsdienst Vlingo

Nuance koopt spraakherkenningsdienst Vlingo. Dankzij Siri van Apple is de vraag naar spraakgestuurde oplossingen toegenomen. Vlingo kan de innovatie bij Nuance versnellen.

vlingoNuance heeft vandaag aangekondigd dat ze plannen hebben om Vlingo te kopen. Deze spraak-naar-tekstdienst was een mooi alternatief voor Siri, de spraakassistent op de iPhone. Net als Siri kan Vlingo allerlei opdrachten herkennen, zoals met je stem opdracht geven om iets op internet op te zoeken, vanaf je iPhone. Nuance levert de technologie achter Siri, maar ziet nog meer mogelijkheden. Er ligt een markt van 5 miljard dollar aan hun voeten, nu de vraag naar spraakgestuurde oplossingen toeneemt. Nuance brengt zelf de applicatie Dragon Go! uit, maar er zijn heel wat elektronicabedrijven die spraakoplossingen zoeken. Denk alleen maar aan toekomstige bediening van de televisie met je stem.

vlingo iphoneOok met Siri is Apple weer de katalysator geweest, die duidelijk heeft gemaakt dat er een markt voor een bepaalde dienst is. Door Vlingo aan te schaffen hoopt Nuance de snelheid van innovatie te kunnen verhogen. In het persbericht spreekt Nuance van een “unprecedented demand for intelligent voice interfaces that combine voice, language understanding and semantic processing”. Saillant detail is dat Nuance en Vlingo ooit voor de rechter stonden, waarbij Vlingo uiteindelijk de winnaar was. Drie maanden geleden beschuldigde Vlingo zijn toenmalige concurrent nog van oneerlijke concurrentie, omkoping, contractbreuk en onheuse bemoeienis met bedrijfsrelaties… Het probleem heeft zich met deze overname meteen opgelost.

We demonstreerden Vlingo een tijdje geleden nog in iCulture Weekly, als alternatief voor Siri op oudere iPhones. Vlingo is een virtuele assistent waarmee je opdrachten kunt geven. De spraakherkenning zou kunnen worden toegepast in telefoons, auto’s, tablets, muziekspelers en pc’s. De app van Vlingo is nog gewoon verkrijgbaar in de App Store.

Downloaden: Vlingo Voice App (gratis)
Meer info: Nuance-persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2011, 19:03
Categorie Productiviteit
Onderwerpen nuance, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.