iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

iOS game-update: Rotterdamse Heroki, Kinectimals Lite, Crazy Hedgy en koopjes

De Xbox 360-game Kinectimals is op de iPhone en iPod touch nu ook verkrijgbaar in een gratis Lite-versie. Andere nieuwe vrolijke games zijn het Nederlandse Heroki en de Crash Bandicoot-achtige platformer Crazy Hedgy.

Heroki iPhone iPod touch artworkEr is vrolijkheid alom in de iOS game-update van vandaag. De nieuwe Rotterdamse gamesstudio Picomy onthult vandaag zijn aankomende game Heroki aan iPhoneclub en aan jullie. Het bevat fraai getekende, vrolijke beelden en dat geldt ook voor de twee andere games die vandaag aan bod komen. Crazy Hedgy is een 3D-platformer die op een positieve manier doet denken aan de eerste games in zijn soort. Kinectimals Lite is een gratis probeerversie van Microsofts tijger-knuffel-simulatie.

3D-platformer: Crazy Hedgy

GU DI Crazy Hedgy iPhone iPod touchMet de opkomst van de App Store van de iPhone is het fenomeen platformer weer gigantisch nieuw leven ingeblazen. Maandelijks verschijnen er tientallen nieuwe springspellen voor de iPhone en iPod touch, waarvan de een nog verder in het verleden graaft dan de ander. Ze hanteren allemaal het basisprincipe van het genre: de uitdaging zit in het springen. Het overgrote deel van de spellen geniet daarbij een zijaanzicht. 3D-platformers, zoals Super Mario 3D en Crash Bandicoot, die zijn echter op een hand te tellen voor Apple’s touchscreens. En goede al helemaal. Crazy Hedgy demonstreert dat ook het driedimensionale springgenre zich als een vis in het water kan voelen op de huidige iPhones. In het spel hangt de camera van achteren en spring je getimed van eilandje naar eilandje, sla je vijanden op je pad tot moes en spaar je zoveel mogelijk diamanten. Qua aantal levels is Crazy Hedgy nog echt een 2D-platformer. Het telt er 35, volgens de onafhankelijke ontwikkelaar Cybertime Games goed voor maar liefst 10 uur aan speelplezier. Zo lang houden we het gros van de iPhone-games niet vol, maar het is een mooi streven – en wie weet nog haalbaar ook. De platformactie, de levelopzet die doet denken aan de eerste Crash Bandicoot-games en het in deze tijden originele spelgenre, kan Crazy Hedgy zo maar eens op de kaart zetten.
Downloaden: Crazy Hedgy (€1,59, introductieprijs, universele app)

Kinectimals Lite

GU DI Kinectimals Lite iPhone iPod touchMicrosoft doet sinds kort herhaaldelijk de iPhone aan, en sinds vorige week schuwt de fabrikant van de Xbox 360 en Windows het zelfs niet om Xbox 360-games naar de iPhone over te zetten. Zo werd Kinectimals vorige week geboren op Apple’s handzame hebbedingen. Er hing wel een prijskaartje aan van 2,39 euro die blijkbaar groot verkoopsucces tot dusver in de weg staat. Microsoft heeft óf heel snel gereageerd óf heeft het voorzien, want nu is er ook een gratis probeerversie van Kinectimals voor de iPhone verschenen. De betiteling spel is misschien wel wat te vergezocht. Het is meer een Tamagotchi-achtige simulatie, waarin je in de demo een tijgertje te zien krijgt die je kan aaien en kunstjes kan leren. Zo kan je hem laten springen en bukken en krijg je daarna een aantal uitdagingen waarin het zelfbenoemde vachtje zich mag laten zien. Zo kun je hem laten touwtje springen door op het goede moment omhoog op het beeld omhoog te swipen. Voor betere prestaties krijg je medailles en daardoor komt ‘Bengel’ (zo noemden we onze fluffige polygonenvacht maar even) steeds beter voor de dag als showdier. Wie helemaal wegsmelt van de tijger, kan hem meenemen naar een fotostudio en er een fotoshoot mee maken. Het ‘spel’ heeft een enorme aaaww-factor en kan wel eens de harten van heel wat meisjes en jongens veroveren. Dat heeft het op de Xbox 360 al gedaan.
Downloaden: Kinectimals Lite (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=Ivyr6haSWbQ

Trailer van de Dag: Heroki

We sluiten de iOS game-update vandaag af met een stukje Nederlands trots waar we tot een mail van de ontwikkelaar vandaag nog niet van hadden gehoord. Even voorstellen dus: Picomy, een Rotterdamse groep van vier man die zich bezighoudt met het ontwikkelen van een game in hun vrije tijd. En daar al twee jaar mee bezig is. Heroki heet hun creatie en is nu uit de doeken gedaan in een eerste teaser-trailer. Het spel gaat over een magisch object dat wordt gestolen uit een letterlijk op wolken gedragen dorpje. Daardoor zijn de inwoners hun krachten kwijtgeraakt en kwetsbaar voor gevaar van buitenaf. Een netelige kwestie, maar daar is Heroki al. De held van het verhaal is blauw, heeft een propellor op zijn kop en is minstens zo olijk cartoonesk getekend als de rest van het spel. Heroki wordt een actie-avonturenspel waarin je vliegt, springt, puzzelt en loopt. Alleen al het idee dat je met dorpsbewoners kan praten, duidt erop dat Heroki niet zomaar een platformspel wordt – maar eentje met een behoorlijke portie vrijheid. De beloftes van Picomy klinken prachtig. De beelden uit de trailer zijn dat ook. Want die geven weliswaar geen actie weg, maar zijn geheel in-game. Het is nog niet bekend wanneer Heroki uitkomt, maar we zullen het niet onder stoelen of banken steken: wij zijn ontzettend benieuwd.

De koopjeshoek

Ook vandaag zijn er natuurlijk weer tijdelijke aanbiedingen en kortingsacties voor iPhone- en iPod touch-games. Als elke dag worden de leukste voor je uitgekozen in de iOS game-update. Vandaag bijzondere aandacht voor Grimm en De Avonturen van Kuifje.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2011, 20:08
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kinect, kopen, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.