NU.nl op iPad krijgt toch portretstand, oude app stopt met nieuws

NU.nl voor iPad krijgt nog dit jaar een portretstand, maar voor het zover is kan je niet langer nieuws lezen in de oude iPad-app van de nieuwssite.

NU.nl HD iPad-app ter vervangingDe oude applicatie van NU.nl houdt na vandaag op met het brengen van het laatste nieuws. Als je de NU.nl-app van vóór 1 november 2012 nog niet hebt bijgewerkt naar de nieuwe versie van NU.nl, lees je na vandaag geen nieuws meer in de applicatie. Dat maakt de nieuwssite bekend in een blogpost. Het hoofdartikel van de iPad-app zal niet langer een nieuwsbericht zijn, maar wordt een bericht dat doorverwijst naar de nieuwe universele applicatie van NU.nl. Volgens Brechtje de Leij van NU.nl wordt de oude app elke dag nog door 15.000 tot 20.000 gebruikers geopend. “Die moeten nu echt over naar de nieuwe app”, aldus de blogpost. Die krijgt in de loop van het jaar alsnog een portretstand.

NU.nl iPad-app artikelpaginaHet nog grote aantal dagelijkse gebruikers van de oude app (screenshot boven) bestaat vooral uit mensen die nieuws in portretstand willen lezen, mensen die de updateknop nog niet hebben gevonden en mensen die niet zitten te wachen op een visuele ervaring, stelt NU.nl. De portretstand ontbreekt bij de nieuwe app (screenshot onder) en daarom blijft een deel van het publiek de oude versie van de applicatie gebruiken. De reden dat die gebruikers nu niet langer bediend worden, is een technische volgens NU.nl. De oude app draait nog op een oude mobiele back-end. Sanoma is bezig om alle apps over te brengen naar een nieuwe mobiel back-end en schakelt de oude helemaal uit.

De keuze van NU.nl om in de nieuwe app alleen landschapsweergave van de iPad te ondersteunen, stuitte op veel bezwaar onder gebruikers van de app. NU.nl verdedigde de keuze door te stellen dat minder dan vijf procent van de lezers het nieuws in portretstand van de iPad tot zich nam, maar gaat nu toch overstag. Toen de app werd ontwikkeld was de iPad mini nog niet aangekondigd.

We gaan dit jaar de app verder ontwikkelen, en meer ‘rust’ in het nu voor landscape geoptimaliseerde design brengen. Deze slag gaat naar alle waarschijnlijkheid ook weer een portrait modus brengen, dus keep calm & carry on, het komt goed als je graag je iPad rechtop houdt.

NU.nl hoopt de portretstand in de zomer te introduceren in de nieuwe app, aldus De Leij tegenover iPadclub.nl

Downloaden: NU.nl (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2013, 12:41
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp nu.nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.