NU HD voor iPad gelanceerd

NU.nl heeft de eerste versie van de NU HD voor de iPad uitgebracht. De applicatie combineert het laatste nieuws met verschillende diensten van NU.nl, zoals NUlive, NU24 Journaal en NUjij.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

NU-logoNieuwssite NU.nl had al zijn eigen iPhone-applicatie, waarmee je het laatste nieuws van de website tot je kan nemen, maar nu is er ook een speciale versie voor de iPad, die de naam ‘NU HD’ heeft gekregen. De applicatie is geoptimaliseerd voor het multitouch-scherm van de iPad en vanwege de hogere resolutie ten opzichte van de iPhone is er meer nadruk gelegd op foto-slideshows en video.

Naast het laatste nieuws zijn er verschillende diensten van NU.nl geïntegreerd in één applicatie. Zo zijn er NUfoto- en NU&Toen-slideshows, waarmee je het laatste nieuws of nieuws van langer geleden in woord en beeld kan bekijken. Verder maakt het NU24 Journaal, dat voor de iPhone in een losse applicatie beschikbaar is, standaard deel uit van deze NU-applicatie. Ook toegevoegd is NUlive, een nieuwe dienst van NU.nl waarmee je een overzicht krijgt wat er zoal op Twitter speelt.

Evenals bij de iPhone-versie van de NU-applicatie is het ook mogelijk om artikelen via Twitter te delen, de TV-gids te raadplegen, het laatste weer (met regenradar) te bekijken en actuele file-informatie in te zien. Ook de beurskoersen ontbreken niet in NU HD. Tot slot is ook NUjij, de dienst waarmee je zelf kunt bepalen welk nieuws jij belangrijk vindt, toegevoegd aan de applicatie.

Dit is de eerste versie van de applicatie. Versie 1.1 is reeds bij Apple ingediend, zo liet de ontwikkelaar op Twitter weten. Deze zal binnenkort beschikbaar komen.

Downloaden: NU HD (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:55
Categorie Nieuws
Onderwerpen ipad, nu.nl, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.