Nokia houdt presentatie iOS-game Elf Rescue bij kerstevenement tegen

De Santa Claus Foundation heeft de presentatie van de Finse iOS-game Elf Rescue in Peking tegengehouden. Reden hiervoor is Nokia, die liever niet een iOS-titel bij het evenement ziet.

Elf RescueiOS-ontwikkelaar Lapland Studio mag dankzij Nokia hun game Elf Rescue niet meer laten zien op een kerstevenement van de Santa Claus Foundation. De Finse telefoonontwikkelaar ziet liever niet dat een iOS-game bij het aankomende evenement in Peking aanwezig zal zijn. Bij de opkomende presentaties laten Finse bedrijven zien wat ze allemaal op technologisch gebied hebben gepresteerd.

Lapland Studio’s Ilkka Immonen had zijn vlucht en hotelkamer al geboekt toen het slechte nieuws hem bereikte. Hij verklaart tegenover TechCrunch het volgende:

De Santa Claus Foundation vertelde mij dat alles geannuleerd was. […] Ik vroeg ze wat het probleem was en zij zeiden dat ik geen materiaal mocht laten zien of over mijn game mocht praten met de pers, zelfs als ik alleen zou komen om de presentaties te bekijken. Ze verklaarden: “Je moet begrijpen dat Nokia absoluut niet toe zal staan dat een iOS-game een tijdsslot krijgt.

Op de Finse website van de Santa Claus Foundation is niets over Nokia of over hun hoedanigheid als partner vermeld. Volgens Immonen heeft het dan ook alles te maken met Nokia’s machtige positie in zijn thuisland: “Dit is Finland. Voor veel mensen is er nog steeds sprake van ‘het almachtige Nokia'”.

Downloaden: Elf Rescue (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2011, 10:19
Categorie Games
Onderwerpen finland, nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.