Bing 1.1 introduceert Lasso, een alternatief voor kopiëren en plakken

In de laatste update van Bing for iPad heeft Microsoft een wel erg handig alternatief voor kopiëren en plakken gevonden. Je tekent een cirkel om de gewenste tekst, waarna de app hem automatisch in de zoekmachine laadt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Bing for iPad: De Lasso tool maakt het zoeken naar woorden op een pagina veel makkelijker.Microsoft’s zoekmachine krijgt op de iPad een bijzondere nieuwe functie. Met Lasso omcirkel je een woord, waarna dat woord automatisch door Bing wordt gehaald. Dat is een stuk makkelijker dan de ‘gewone’ manier waarop je een woord kopieert en plakt in iOS, een proces dat volgens Microsoft bestaat uit wel negen stappen.

Wil je een gevonden woord normaliter door een zoekmachine halen, dan is dat een aardig proces. Eerst houd je het scherm ingedrukt zodat er een selectie ontstaat. Deze mag je met behulp van twee bolletjes aanpassen om ervoor te zorgen dat jouw keuze er binnen valt. Is dit eenmaal gelukt, dan druk je op ‘kopiëren’ en mag je een soortgelijk proces uitvoeren in de zoekbalk om het woord daar te krijgen. Dat kan makkelijker, blijkt uit de laatste Bing-update. Kom je in deze zoekapp een woord tegen waarop je wilt zoeken, dan hoef je enkel op de Lasso knop te drukken en een cirkel er omheen te plaatsen met je vinger. Lekker makkelijk. Nu maar hopen dat Apple dit ideetje voor een latere software-update afkijkt.

Microsoft bracht in april Bing for iPad uit, maar deed dit alleen in de Amerikaanse App Store. Dit is helaas nog steeds het geval. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de nadruk die de app legt op lokale informatie zoals files.

Downloaden: Bing for iPad (gratis, Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:43
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.