Nike+ Running maakt persoonlijke trainingen met Nike+ Coach

Nike+ Running heeft een update gekregen en bevat nu persoonlijke trainingsschema's. Nike+ Coach bevat hardloopschema's voor alle niveau's.

nike-coachNike heeft de app Nike+ Running een update gegeven. De iPhone-app bevat nu een serie persoonlijke trainingsprogramma’s onder de naam Nike+ Coach. Met de app kun je zoals voorheen je voortgang en prestaties bijhouden door hardlooprondjes te registreren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de ingebouwde gps-chip en de bewegingssensoren. Maar je moest tot vandaag nog zelf op zoek naar een goed trainingsschema. Die zoektocht is nu verleden tijd: Nike+ Coach gaat je begeleiden om fit te worden en beter te presteren tijdens je eerstvolgende wedstrijd. Stel in of je 5 km, 10 km, een halve of hele marathon wilt lopen en hoe intensief je wilt trainen. Je krijgt daarna een trainingsplan op maat voorgeschoteld. Tenminste, als de optie bij jou in de app verschijnt.

Wij konden de Coach-optie namelijk nog niet vinden in het navigatiemenu. Misschien kan Nike de menu-opties op afstand aansturen of is er iets mis met het propagaten van de nieuwste versie in de App Stores – hoewel ik toch echt versie 4.5.0 (edd4a64) heb geinstalleerd. Als iemand de Coach-optie wel in beeld krijgt, horen we dat graag.

Update 21:30 uur: inmiddels heeft Nike Support laten weten dat de Nike+ Coach-functie niet werkt in Nederland/België, ook al wordt het genoemd in de appomschrijving. Wil je de Coach-functie toch gebruiken, dan moet je de taal van je iPhone naar Engels omzetten (via Instellingen > Algemeen > Internationaal).

Er is volgens Nike keuze uit trainingsschema’s voor beginners, relatief fitte sporters en vergevorderde sporters. Daarbij wordt gekeken naar je eerdere prestaties en je persoonlijke record (PR) voor de aangegeven afstand. Je vult ook in wanneer je de wedstrijd wilt lopen. Nike+ Coach houdt daarna in de gaten of je je wel aan het trainingsschema houdt en waarschuwt wanneer je je loopschoenen weer moet aantrekken.

nike-plus-coach-menu nike-plus-coach
Links het menu zoals wij te zien kregen in Nike+ Running versie 4.5.0. Ergens in dit lijstje zou de Coach-optie moeten staan. Rechts de Coach-functie in actie.

De Coach van Nike+ Running doet wel heel erg denken aan een soortgelijke app van Asics, die persoonlijke hardloopschema’s maakt. Ook daarin vul je de gewenste afstand in (bijvoorbeeld een halve marathon), waarna je je streeftijd invult. De app presenteert je daarna een hardloopschema op maat, die zich bovendien aanpast als je een training overslaat. De trainingsschema’s van Asics zijn gebaseerd op de trainingsdata van duizenden hardlopers.

Waar Nike de trainingsschema’s op gebaseerd heeft, is wat onduidelijk. Wel bood Nike via Facebook al trainingsprogramma’s voor specifieke hardloopevenementen aan onder de titel Nike Running Race Coach. In de Nike+ Running-app krijg je er bovendien tips en dagelijkse rek- en strekoefeningen bij om tijdig klaar te zijn voor de grote race.

Downloaden: Nike+ Running (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2013, 21:40
Categorie Sport
Onderwerpen hardlopen, nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.