iculture-biz
iCulture Biz

Yammer Now voor iPhone: zakelijke berichten en groepsgesprekken

Met Yammer Now voor iPhone kun je berichten aan collega's sturen en groepsgesprekken voeren. De app is simpeler opgezet dan Yammer zelf.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

yammer nowHet is geen nieuw fenomeen: een sociaal netwerk dat een zuster-app uitbrengt waarmee gebruikers elkaar persoonlijke berichten kunnen sturen. Facebook kwam met Facebook Messenger, zakelijk netwerk Yammer heeft nu Yammer Now. De app is bedoeld voor zakelijke gebruikers die snel met collega’s willen communiceren. Bijvoorbeeld als ze te laat voor een vergadering zijn, maar wel alvast een bericht aan hun team willen sturen. Of als ze tijdens een ontmoeting met een klant even een vlotte reactie van een collega nodig hebben.

In Yammer Now hoef je geen telefoonnummers of e-mailadressen uit te wisselen, maar kun je inloggen met je zakelijke e-mail- of Yammer-account. In het openingsscherm van de app zie je aan het blauwe bolletje welke collega’s online zijn. De app heeft ook notificaties voor nieuwe berichten en de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren. Daarnaast kun je foto’s met andere werknemers delen en berichten van anderen liken. Als je een notificatie van een bericht binnenkrijgt zie je meteen van wie dat bericht eventuele likes gekregen.

berichtenfoto

Al met al is Yammer Now helder opgezet, met rustige tabbladen en een strak ontwerp. Het delen van locaties en contacten lijken ons essentiële functies voor een zakelijke app, maar ontbreken helaas. Hopelijk worden die opties snel toegevoegd. De schoen wringt echter ergens anders. Bij Facebook en Facebook Messenger is het verschil tussen beide apps erg duidelijk: publieke berichten in de ene app, persoonlijke in de andere. Bij de reguliere Yammer-app en Yammer Now is dit onderscheid helaas minder helder. In de originele app kun je namelijk ook persoonlijke conversaties en groepsgesprekken voeren.

Als je iets beter kijkt ontdek je uiteindelijk dat Yammer Now wel degelijk anders is. Je kunt de app namelijk prima zonder de originele Yammer-app gebruiken. Om hem te gebruiken hoef je immers alleen je zakelijke email-adres in te voeren, samen met de adressen van een aantal collega’s. Microsoft zegt dan ook dat Yammer Now puur is ontworpen om snel berichten naar collega’s te sturen, terwijl Yammer juist toegang geeft tot allerlei andere sociale functies, zoals je persoonlijke Postvak IN en Home Feed. Als je dus simpelweg een professionele messaging-app zoekt – en geen trek hebt in de sociale toeters en bellen van een zakelijk netwerk – is Yammer Now zeker een kijkje waard.

Downloaden: Yammer Now (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Yammer (gratis, universeel, iOS 6.0+)

groepennotificatie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 11:43
Categorie Zakelijk
Onderwerpen berichten, iculture biz, messaging, yammer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.