Nieuwsapp Ziner is na fikse update Nederlandstalig (update)

Snelle nieuwsapp Ziner voor iPhone en iPad is nu Nederlandstalig en heeft veel nieuwe mogelijkheden om de app nòg efficiënter te maken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Nieuw icoon ZinerSnelle nieuwsapplicatie Ziner, die sinds februari ook voor iPhone beschikbaar is en synchroniseert met Feedly, heeft een fikse update gehad. Zo is de RRS-app nu Nederlandstalig en heeft de iPhone-versie nu ook de magazine-weergave die we al kenden van de iPad-app. Daarnaast synchroniseert Ziner nu met Evernote, waardoor je artikelen zowel online als offline kunt opslaan in Evernote. En dat is nog maar een klein deel van alle nieuwe en bijgewerkte functies van de populaire RSS-applicatie.

Andere noemenswaardige nieuwe functies zijn het feit dat Ziner op de iPhone nu beter video’s binnen de app afspeelt en onthoudt op welk punt je in een vorige artikel was gebleven, zodat je na een overstap eenvoudig terug kan gaan en verder lezen. Wat betreft bediening kun je voortaan vanaf de onderkant van het scherm omhoog vegen om een artikel te sluiten en heeft de app nu een nieuwe navigatiebalk, die zich volgens de ontwikkelaars gedraagt als Safari voor iOS 7. Daarnaast lijkt deze update vooral in het licht te staan van aanpasbaarheid. Er zijn tientallen opties toegevoegd waarmee gebruikers de app helemaal naar smaak kunnen aanpassen. Zo kun je voor optimale efficientie instellen dat het tijdstip en de auteur van artikelen voortaan onzichtbaar zijn, of een standaard ontvanger, CC en BCC instellen voor artikelen die je mailt.

Ziner snelle nieuwsapp iPhone Feedly Ziner artikel lezen iPhone-app

Met het nieuwe freemium-model van Ziner lijkt overigens wel iets aan de hand te zijn. Na de laatste update stapte Ziner namelijk over naar een ander verdienmodel, waarbij de app voortaan gratis was, maar na vijftien dagen wel advertenties toont die je via een in-app aankoop (€4,49) kunt uitschakelen. Gebruikers die de app al eerder hadden gekocht zouden echter geen advertenties te zien krijgen. Toch kregen ook collega’s die Ziner al voor de overgang naar freemium hadden geïnstalleerd nu meldingen met “nog 5 dagen zonder adverts”. Zou het freemium-model nu toch voor vroege gebruikers gaan gelden? Dat zou op zich best kunnen natuurlijk, maar had vanwege de transparantie best tussen die lange en gedetailleerde lijst met nieuwe functies en wijzigingen mogen staan. We hebben de ontwikkelaar om een reactie gevraagd en die laat ons weten dat gebruikers die Ziner 1.0 eerder (of Ziner Pro na de vorige update) hebben gekocht geen advertenties zouden moeten zien. Gebruikers voor wie dat wel geldt, kunnen de aankoopbevestiging naar de ontwikkelaar sturen (via Instellingen > Over Ziner > Contacteer de ontwikkelaar) en krijgen dan het bedrag van de in-app aankoop terug.

Voor wie Ziner nog niet kent: in de fijne applicatie vind je al het nieuws van alle nieuwsbronnen onder elkaar, op volgorde van nieuwigheid. Als artikelen foto’s hebben, worden die meteen naast de artikelkop geladen en verspringt de grootte van een item niet. Dat gebeurt bij concurrent Unread wel, waardoor je daarin soms te maken hebt met een verspringende overzichtspagina. In Reeder 2 – min of meer beschouwd als de standaard op rss-appgebied – kan je ook snel koppensnellen, maar in Ziner zijn koppen duidelijker te lezen door iets meer regelafstand. Bovendien laadt Ziner artikelen razendsnel in en kan je zo meteen beginnen met lezen. Reeder 2 en Unread synchroniseren minder vlot.

Downloaden: Ziner (gratis, zonder advertenties €4,49, universeel, iOS 7.0+)

Update 11 april 17:20
Reactie ontwikkelaar over advertenties toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2014, 17:25
Categorie Nieuws
Onderwerp rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.