Jam: eindelijk een goede app voor muziek op een feestje

Jam is de perfecte iPhone-app voor muziek op feestjes. Je maakt een gedeelde afspeellijst aan de hand van Facebook en Spotify.

Jam iPhone app muziek samen afspelen op feestjeWe hebben wel eens eerder geschreven over apps waarmee je samen met vrienden een afspeellijst met muziek kan maken. Soundrop FM en SkyJuke behoren tot de betere apps in zijn soort, maar laten nog altijd te wensen over. Apps in dit genre hebben nog wel eens het trekje instabiel te zijn. Of het manco dat vrienden je afspeellijst helemaal niet kunnen vinden. Jam. heeft het vriendengedeelte alvast gedekt. Door je aan te melden met Facebook, hoef je niet meer handmatig andere gebruikers van Jam. toe te voegen. Maar ook op andere punten scoort de app.

Nadat je aangemeld bent met Facebook, is er nog één obstakel te overwinnen. De starter van de gezamenlijke afspeellijst moet de beschikking hebben over een Spotify Premium-abonnement. Als starter moet je dus eenmalig inloggen met Facebook en Spotify. Ten slotte moet iedereen die mee wil doen, Bluetooth activeren om verbinding te maken met de partystarter. Daarna kan het fuifje beginnen.

Jam playlist samen feestje iPhone Jam vrienden in playlist

Jam. werkt vlekkeloos. Iedereen die meedoet, ziet dezelfde afspeellijst en kan direct beginnen met nummers omhoog stemmen om eerder af te spelen. Met de grote plusknop kan je nummers zoeken in Spotify en die toevoegen. Het nieuwe nummer krijgt automatisch een stem van jouw kant, zodat hij opschuift naar het begin van de afspeellijst. Als je zelf ingelogd bent met Spotify als deelnemer van een afspeellijst, kan je ook meteen je favoriete liedjes (inmiddels: gevolgde liedjes) toevoegen. De host van de playlist is de koning te rijk: die kan nieuwe nummers zoeken, favorieten selecteren en zelfs de eigen Spotify-playlists (van maximaal 200 nummers) toevoegen aan de gedeelde afspeellijst.

In onze testsessie van Jam. stuiten we niet op verbroken verbindingen, of asynchrone afspeellijsten, wat bij andere apps van dit soort nogal eens voorkomt. De veranderingen in de playlist worden live gesynchroniseerd: geef jij je stem aan een liedje, dan zien anderen hem meteen oprukken in de afspeellijst. De enige voorwaarde is dat de partystarter de app actief blijft gebruiken. Na een paar minuten inactiviteit geeft Jam. een waarschuwing dat de applicatie afsluit als je hem niet meer open hebt staan – en dat dan ook de Party wordt afgerond zodat alle gebruikers weer opnieuw mogen beginnen.

Jam playlist kiezen Jam playlist toevoegen

Jam. is volledig gratis te gebruiken. Ontwikkelaar Marmelade zegt bovendien te werken aan een manier waardoor je ook als partystarter geen Spotify-abonnement meer nodig hebt. Een Android-app ontbreekt momenteel waardoor je altijd wel wat feestgangers uitsluit, maar desondanks kunnen we Jam. van harte aanraden voor de muziek op je feestje.

Downloaden: Jam. (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2014, 17:00
Categorie Muziek
Onderwerpen playlist, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.