Update voor Ziggo TV brengt twee nieuwe zenders en Retina-ondersteuning voor iPad

Ziggo heeft de Ziggo TV app van een kleine update voorzien die naast enkele bugfixes het Ziggo-kanaal en Ziggo Xite als nieuwe zenders toevoegt die in de app bekeken kunnen worden. Voor gebruikers van de nieuwe iPad heeft de app voortaan ondersteuning voor het Retina-scherm.

Ziggo TV voor iPad, iPhone en iPod touchZiggo heeft vanochtend een kleine update (2.3) voor de Ziggo TV-app in de App Store uitgerold. De update zou volgens de informatie in de App Store twee nieuwe Ziggo-zenders toevoegen die je op je iOS-apparaat kunt bekijken: het Ziggo-kanaal met informatie over de producten van Ziggo en muziekzender Ziggo Xite, waar non-stop muziek wordt uitgezonden. Maar volgens onze bevindingen waren die zenders ook al zichtbaar in de vorige versie van de app. Voor gebruikers van de nieuwe iPad is de update in het bijzonder interessant vanwege de toevoeging van Retina-graphics, waardoor de app weer helemaal strak oogt op de nieuwe iPad.

Naast bugfixes brengt de laatste update ook nog een aantal andere verbeteringen. Zo is er een aparte knop toegevoegd om de AirPlay-functionaliteit te activeren. Voorheen bevond deze knop zich onder de knop om het volume te regelen. Knoppen en menu’s reageren bovendien een stuk sneller in deze laatste update. Deze update is slechts een kleine update, maar Ziggo heeft aan iPadclub laten weten dat er voor het najaar nog een grotere update staat gepland. Details over deze update wilde het bedrijf (nog) niet geven, maar Ziggo-woordvoerder Gradus Vos liet wel weten dat de toevoeging van meer zenders “voor de hand” ligt. Mogelijk gaat ook het (tegen betaling) bekijken van on-demand content zoals films en series hierbij een rol spelen.

Ziggo TV

De Ziggo TV app biedt onder meer het complete programmaoverzicht van de meer dan 160 zenders die de kabelaar aanbiedt. Klanten van Ziggo die een abonnement hebben op TV Standaard in combinatie met Internet Z1, Z2 of Z3 óf een Alles-in-1 pakket afnemen, kunnen alle Nederlandse zenders bekijken op de iPad, iPhone en iPod touch. National Geographic, Eurosport en de beide Ziggo-kanalen zijn ook in de app te bezichtigen. Verder biedt de app actueel tv-nieuws, kijktips, een overzicht van on-demand content en een persoonlijke tv-gids met programmafavorieten en alarm. De app is gratis te downloaden. Voor TV Kijken geldt de extra voorwaarde dat deze functionaliteit alleen in en om en het huis werkt over de vaste internetverbinding van Ziggo.

Downloaden: Ziggo TV (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2012, 12:30
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen retinascherm, ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.