iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

NU.nl brengt 31 oktober nieuwe app voor iPhone en iPad uit (update)

NU.nl komt op woensdag 31 oktober met een totaal nieuwe universele app voor de iPhone en iPad. De nieuwe applicatie is vooral voor de iPad interessant: daar verkiezen veel gebruikers de website boven de app.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NU.nl iPhone iPad nieuwe appDe nieuwssite NU.nl brengt op 31 oktober een volledig nieuwe, universele applicatie uit voor de iPhone en iPad. Daarmee vervalt de huidige app, die in 2011 nog door lezers van iPhoneclub.nl werd gekozen tot beste nieuws-app op de iPhone. “De app is op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren volledig nieuw ontwikkeld en er zitten vele nieuwe features in”, is het enige dat uitgever Sanoma voorlopig meldt over de aankomende toepassing. De nieuwe app wordt overigens niet meer gemaakt door ontwikkelaar Peperzaken, maar is door Sanoma zelf in-house ontwikkeld.

In februari dit jaar werd al bekend dat NU.nl bezig is met een compleet nieuwe applicatie voor de iPad. Ondanks de introductie van de iPad-app, gebruikten veel bezitters van een iPad nog altijd de website van de nieuwssite. Dat fenomeen ziet de site naar verluidt liever anders. Op haar Facebook-pagina vroeg NU.nl in februari welke wensen gebruikers hebben voor de nieuwssite op de iPad. Een rustiger uiterlijk, offline leesmogelijkheid en pushberichten zijn een paar van de antwoorden die daarop gegeven werden.

Op de iPhone is de huidige NU.nl-app nog altijd een succes. De in november 2008 uitgebrachte app staat nog altijd in de top 50 meest gedownloadde applicaties en heeft een gemiddelde waardering van 3,5 ster uit 11.545 App Store-recensies. Wel wordt er in de laatste recensies geklaagd over het ontbreken van ondersteuning van het scherm van de iPhone 5 en de vele, vaak zeer grote, advertenties. Bovendien heeft concurrent NOS dit jaar een ijzersterke nieuws-app uitgebracht.

NU.nl uitnodiging nieuwe iPhone- iPad-app

Update 31 oktober: Brechtje de Leij, product manager NU.nl Mobile, heeft via Twitter inmiddels laten weten dat de NU.nl-app niet langer vandaag wordt verwacht. Wanneer de app dan wel uitkomt, is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2012, 18:02
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.