Nieuwe MobileMe Calendar nu voor iedereen beschikbaar

De MobileMe Calendar is nu voor iedere MobileMe-abonnee beschikbaar. De webagenda biedt mogelijkheden om agenda's te delen, publieke agenda's te maken en uitnodigingen/RSVP's te sturen.

mobileme calendarApple’s vernieuwde MobileMe Calendar is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar. De nieuwe agenda was sinds begin juli al in een betaversie beschikbaar voor geïnteresseerden. De testfase is nu afgesloten, kondigt Apple op de website aan. Heb je al eerder de betaversie van de nieuwe MobileMe Calendar gebruikt, dan hoef je niets te doen. Andere gebruikers kunnen op me.com/calendar inloggen en linksboven op de knop ‘Upgrade now’ klikken. De nieuwe agenda werkt beter samen met de ingebouwde agenda-app van de iPhone, iPad en iPod touch.

Afspraken zijn altijd tussen je Mac/PC en je mobiele apparaat gesynchroniseerd, waarbij nieuwe afspraken automatisch als push-bericht op je iOS-apparaat verschijnen. Je kunt ook een afspraak maken op je iOS-apparaat, waarna alle agenda’s elders worden bijgewerkt. Je hebt hiervoor een iPhone of iPod touch met iOS 4.1 of hoger nodig. iPad-gebruikers hebben voldoende aan iOS 3.2, maar als ze de push-updates in hun agenda willen zien moeten ze wachten tot de release van iOS 4.2 in november. Uiteraard heb je ook een (betaald) MobileMe-abonnement nodig.

In de nieuwe MobileMe Calendar zijn een paar nieuwe functies doorgevoerd, zoals:

  • Delen van agenda’s met familie en vrienden. Je kunt bijvoorbeeld een gedeelde agenda ‘Gezin’ aanmaken om met gezinsleden de weekendactiviteiten te plannen. Deelnemers kunnen afspraken bewerken en je kunt e-mailnotificaties laten versturen als er wijzigingen zijn.
  • Agenda voor een groep of team publiceren. Je kunt een publieke agenda maken, die anderen kunnen raadplegen (maar niet bewerken). Bijvoorbeeld handig voor het speelschema van je voetbalclub.
  • Uitnodigingen met RSVP’s. Gasten ontvangen vanuit de MobileMe-agenda een uitnodiging via e-mail. Ze hoeven geen MobileMe-abonnee te zijn en kunnen door een link aan te klikken de afspraak accepteren of afwijzen.
  • Nieuwe webapplicatie. Via me.com kun je de nieuwe agendaweergaves bekijken met nieuwe layout voor dag-, week- en maandweergave. Ook is er een nieuwe lijstweergave voor beter overzicht. Dit werkt het best vanaf Safari 5, Firefox 3.6 en IE 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2010, 21:51
Categorie Desktop
Onderwerpen activity, mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.