Nieuw iPad-prentenboek: Aap en Mol in het Rijksmuseum

'Aap en Mol in het Rijksmuseum' is een prentenboek voor kinderen, met een speelse introductie tot de kunstwerken zoals de Nachtwacht en het Melkmeisje. Het kinderboek is gemaakt vanwege de heropening van het Rijksmuseum.

aap en mol rijksmuseum‘Aap en Mol in het Rijksmuseum’ is een nieuw prentenboek voor kinderen, dat inspeelt op de actualiteit. Sinds dit weekend is het Rijksmuseum weer geopend en dat betekent dat heel wat mensen nieuwsgierig zijn en een kijkje willen nemen – ook kinderen! Er waren al apps als Rijksquiz, Rijksmuseum Collectie en Rijksmuseum voor volwassenen. Aap en Mol in het Rijksmuseum‘ is helemaal afgestemd op kinderen en koppelt er een spannend verhaal aan. Mol graaft een gang en komt per ongeluk in het Rijksmuseum terecht. Dat moet zijn beste vriend Aap zien! Ze lopen langs de prachtigste kunstwerken totdat opeens…

Het kinderboek is geschikt vanaf 2 jaar. Net als veel andere iPad-prentenboeken zijn er drie mogelijkheden: luisteren, zelf lezen of door iemand laten voorlezen. Je kunt kiezen uit een Nederlandse, Duitse of Franse voorleesstem. Het boek is getekend en geschreven door Gitte Spee, in samenwerking met het Rijksmuseum.

Kinderen krijgen met dit boek een speelse introductie tot het Rijksmuseum en de meesterwerken die er hangen, zoals de Nachtwacht en het Melkmeisje. Op elke pagina is iets bijzonders te zien of te doen.

Downloaden: Aap en Mol in het Rijksmuseum (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

aap en mol rijksmuseum

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2013, 10:26
Categorieën Boeken, Kinderen
Onderwerpen kinderboeken, prentenboek, rijksmuseum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.