CrossFit-trainingen toegevoegd aan Gain Fitness-app voor iOS

De Gain Fitness-app is uitgebreid met een CrossFit-training, een trainingsvorm die in de VS al erg populair is. Een professionele CrossFit-trainer helpt je op weg.

crossfit trainerCrossFit is een relatief nieuwe vorm van fitness, waarbij je gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert. De sport is vooral populair in de VS, maar je kunt natuurlijk ook in Nederland aan de slag gaan met kettlebells en barbells. Dat doe je met CrossFit Unboxed, een nieuw toegevoegd onderdeel in de Gain Fitness-app. Daarmee krijg je voor €10,49 een CrossFit-trainingsprogramma voorgeschoteld, zonder dat je maandelijkse kosten bij de sportschool kwijt bent. Het trainingsschema is gemaakt door CrossFit-trainer Ranier Gadduang, die je tijdens het uitvoeren van de trainingen ook in actie ziet en hoort.

Zodra je op ‘Start Workout’ drukt gaat de training beginnen, waarbij is geprobeerd om de situatie van een ClassFit-groepje zo goed mogelijk na te bootsen. Je krijgt gedemonstreerd hoe je de oefeningen moet doen, gaat samen met het team van trainer Gadduang bezig met de warm-up en er zijn timers en rondetellers om te zorgen dat je het juiste aantal herhalingen uitvoert. De oefeningen worden samengesteld op basis van de beschikbare hulpmiddelen en apparatuur, je fitnessniveau en de beschikbare tijd.

gain fitness cross trainerGain Fitness is een algemene fitness-app waarin je nog veel meer trainingen vindt. De app heeft net een update gekregen, met een nieuwe functie Pocket Mode. Dat houdt in dat je rondes en herhalingen kunt registreren door de iPhone in je broekzak te houden. Je hoeft alleen te tappen en te swipen op het scherm. Door te dubbeltappen op het scherm geef je aan dat je de volgende oefening wilt doen. Er is gezorgd dat bewegingen door het sporten zelf niet als schermtaps worden herkend (vandaar dat er ook niet is gekozen voor schudden om naar de volgende oefening te gaan). Door een verticale veeg over het scherm te maken geef je aan dat een oefening is afgerond. Deze Pocket Mode werkt alleen bij CrossFit Unboxed, maar zal later aan andere onderdelen worden toegevoegd.

Gain Fitness legt ook de nadruk op gamification: door spelelementen word je gemotiveerd om door te gaan.

Downloaden: Gain Fitness Cross Trainer (gratis, met in-app aankopen, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2013, 20:08
Categorie Sport
Onderwerpen fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.