Tiny Games haalt genoeg Kickstarter-geld op om honderden spelletjes te ontwikkelen

Tiny Games is een collectie spelletjes die je met anderen kunt spelen. Tiny Games wordt ontwikkeld via een Kickstarter-campagne en bevat honderden kleine games waarbij interactie met vrienden centraal staat.

tiny gamesTiny Games is een app voor mensen die spelletjes met hun vrienden willen spelen. Het maakt niet uit waar je bent, deze spelletjes zijn bedoeld om even de tijd te doden. Spelletjes om een ijzige stilte te doorbreken als je tijdens een blind date al na een halfuur bent uitgepraat. Of als vrienden bij je komen logeren en je na drie dagen echt niets leuks meer weet. Je krijgt vragen over je omgeving of de mensen waarmee je zit opgescheept, zodat je het net zo gezellig krijgt als de mensen op de foto hiernaast. Het gaat om spelletjes om mensen te kijken, woordspelletjes, creatieve spelletjes, winkelspelletjes en spelletjes waarbij je een verhaal moet vertellen. Is er een dobbelsteen of ander hulpmiddel nodig, dan levert de app die. Tiny Games is een Kickstarter-project dat dit weekend z’n funding heeft gehaald en de komende maanden ontwikkeld zal worden.

Er is al een prototype van de game, die verder ontwikkeld zal worden. Nu bevat de app een paar honderd minigames en opdrachten, maar het plan is om dat dagelijks uit te breiden. De app kan dan nog beter rekening houden met je locatie, het aantal mensen en de stemming waarin je bent. Lange speluitleg is bij de meeste games niet nodig en met spullen uit je omgeving kun je meteen aan de slag. Dit zijn geen spelletjes waarbij je voorovergebogen op het scherm zit te kijken, maar spelletjes waarbij menselijke interactie centraal staat.

Als de app klaar is, zal Tiny Games spelletjes bevatten voor vijf verschillende omgevingen: thuis, café, in de auto, lopend en een locatie die de Kickstarter-deelnemers mogen kiezen. Het plan is om speciale uitvoeringen van Tiny Games uit te brengen die zijn afgestemd op vakanties, feestdagen en dergelijke.

Meer info: Tiny Games op Kickstarter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2013, 16:20
Categorie Games
Onderwerpen game, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.