iCulture speelt: Roll Back Home, Loco Motors en Game van de Week

Onze Game van de Week is Star Horizon, testen updates van Oceanhorn en Asphalt 8 Airborne en spelen Loco Motors en Roll Back Home.

ICS Loco Motors header iPad iPhoneGisteren was een absolute topdag qua games op iPhone en iPad en werkelijk: Star Horizon, Adventure Beaks én The Collectables hadden onze Game van de Week kunnen zijn. Maar zoals ene Huisman al zong: Er kan er maar één de winnaar zijn… We schrijven vandaag ook over de ‘papieren’ platformen Roll Back Home, het Bad Piggies-achtige Loco Motors en welkome updates van Asphalt 8: Airborne en onze game van het jaar 2013: Oceanhorn.

Roll Back Home: puike papierplatformer

ICS Roll Back Home iPad iPhoneDream of Pixels is misschien wel onze favoriete Tetris-achtige ervaring voor iPhone of iPad, dus als ontwikkelaar Dawn of Play een nieuwe game uitbrengt, zijn onze oren gespitst. Roll Back Home is opnieuw een fraai afgewerkt spelletje en opnieuw zit dat hem meer in het geluid dan dat je het ziet. Sterker nog: we ervaren een beetje motion sickness als we het met de bal rollen op de papieren achtergrond. Het beeld flikkert soms een beetje voor de ogen – we hebben het wel eens relaxter meegemaakt.

Maar anders dan die visuele lastigheid, is Roll Back Home wel een goed spel. Je kantelt een ballon links en rechts en springt met een knop (of tilt) over kleine obstakels met grote betekenis. Stekels in de grond, hekjes die je omver duwt, kisten doe je opzij schuift om je daarna hoger te brengen. Het is niet verrassend, maar werkt bewezen. Roll Back Home scoort punten op de kleine uitdaging in de kleine levels en de sfeer die daarin heerst. De in je hoofd zingende achtergrondmuziek verandert regelmatig en als je een paar druppels uit een buis ziet ontsnappen, hoor je een enorme waterstraal als je in de buurt bent – en verder weg weer niks. Platformen, puzzelen en details die er toe doen. Puik spel.

Downloaden: Roll Back Home (€1,79, geen in-app aankopen, iOS 6.0+)

Loco Motors: auto bouwen en stunten maar

ICS Loco Motors iPad iPhoneNiet alleen Bad Piggies bouwen een auto om daarmee allerlei ingewikkelde parcoursen af te leggen in de hoop de eindstreep te halen. Loco Motors ligt in hetzelfde straatje en dat spreekt genoeg spelers aan blijkbaar, want Loco Motors weet meteen in de 25 meest gedownloade betaalde apps in Nederland terecht te komen.

Het sfeertje in de game is meteen al lekker anders dan de meeste auto-balanceer games op de iPhone. Niks crossmotor of monster truck: Loco Motors houdt het het midden tussen een kleurrijke toekomst en steampunk en zet een eigenzinnige wereld vol mechanische heuvels en dalen neer waar je overheen zoeft of doorheen gaat. Je kan in elk level een bronzen, zilveren en gouden waardering halen en waarvoor je in aanmerking komt, heeft absoluut te maken met de wagen die je voor elk level in elkaar knutselt. Daarin is het spel echt een speeltuin. Je kan het zo gek niet verzinnen of je kan het maken. Daarin ligt de kracht van dit verder erg lichte tussendoorspelletje.

Downloaden: Loco Motors (€0,89, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.0+)

Updates

Los van de aparte stukjes, kregen twee grote games een betekenisvolle update. We schreven eerder al een los artikel vandaag over de eerste inhoudelijke update van Angry Birds Go.

  • Onze favoriete game van 2013 was Oceanhorn (€7,99) – en dat The Legend of Zelda-achtige avontuur voor iPhone en iPad is nu voorzien van iCloud-ondersteuning. Het duurde even, maar eindelijk kan je op de iPhone verder spelen waar je op de iPad gebleven was en andersom.
  • De geweldige arcade-racegame Asphalt 8: Airborne (gratis) scheurt keihard door. De nieuwe update brengt ondersteuning voor livestreamen van je gamen met Twitch, geeft je een track op de Chinese muur en laat je racen in een McLaren P1 of Ferrari Testarossa. Die laatste natuurlijk tegen het stukslaan van je virtuele valuta. Tja, leuk hoor, Ridge Racer gratis app van de week…

Game van de Week: Star Horizon

Dit is een herhaling van de recensie van gisteren
ICS Star Horizon gevecht groenDe ruimte is een dankbaar decor voor een paar van de toppers op iPhone en iPad. Arc Squadron is een dijk van een arcade-schietspel en eerder dit jaar beloonden we Out There met de titel Game van de Week. Star Horizon is opnieuw een topper, daar valt moeilijk omheen te kijken. De actiegame leid je in met een grappig gesprek met de AI van je ruimteschip om je de game aan te leren en stort je daarna meteen in de actie. Die is rechtlijniger dan je zou verwachten.

Game van de WeekIn Star Horizon heb je geen totale vrijheid om te vliegen waar je wilt. In plaats daarvan houdt het je net als Arc Squadron vast aan een bepaalde richting waarbij je zelf je schip bestuurt en ontwijkbewegingen maakt met een vegen. Aan de andere kant van het beeld heb je een mitrailleur, raketten en een laser tot je beschikking. De laatste twee moeten opladen, de eerste heb je altijd bij de hand. Zo kan je altijd doorschieten terwijl je omringd wordt door vijanden, langs grote ruimteschepen vliegt en je verkeert in grote gevechten.

Hoewel de game vergelijkbaar speelt – wel iets eenvoudiger is dan Arc Squadron, voelt Star Horizon grootser. De omgevingen zijn ruimtelijker en de decors komen overtuigender uit. Het voortdurend horen praten van teamgenoten en je AI, keuzes maken in het midden van missies en de actie die zich op je beeld voltrekt, maken samen een indrukwekkend actie-avontuur.

Downloaden: Star Horizon (€3,59, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2014, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen asphalt, bad piggies, gvdw, iculture speelt, oceanhorn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.