Nederlandse iPhone-app Fixico helpt goedkoop autoschade oplossen

Met de Nederlandse iPhone-app Fixico kan je een offerte aanvragen bij verschillende schadeherstellers voor autoschade. De gunstige kies je.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fixico schadeherstel iPhoneAls je niet alles via je verzekeraar wil laten lopen of als je onderverzekerd bent, sluit je liever niet spontaan een te dure deal als je auto schade oploopt. De Nederlandse start-up Fixico zegt je daarbij te helpen. Als je auto schade heeft opgelopen, maak je foto’s vanuit verschillende hoeken en stuur je die op naar verschillende schadeherstellers die zich hebben aangemeld bij de dienst. Die geven een offerte terug in de applicatie, waarna je de meest gunstige kiest en het herstel kan kortsluiten. De app werkt voorlopig in ‘groot Amsterdam’.

De applicatie ontwikkeld door FONKmobile zegt te helpen bij deuken, krassen, sterren in de ruit, interieurschade en andere autoproblemen die je met de camera kan vastleggen. Het doorgeven van de foto’s is de eerste stap van drie die je doet als je auto schade heeft. Daarna geef je een titel en een omschrijving mee van de schade en voer je een keur gegevens in: naam, telefoonnummer, mailadres, kenteken, postcode en een wachtwoord om de volgende keer – maar liever niet natuurlijk – opnieuw snel de gegevens bij de hand te hebben.

De biedingen van schadeherstellers komen desgewenst binnen als pushbericht. Daarvoor zet je eerst een schakelaar om in het menu rechts in beeld, waar je ook je accountgegevens benadert. Daarbij zie je eigen opdrachten, gefixte opdrachten en een overzicht van je gegevens.

Fixico autoschade melden iPhone foto's maken iPhone-app bij autoschade foto maken

Een inkijkje in de herstellers die bij Fixico zijn aangesloten, krijg je niet in de applicatie. Op de website wordt duidelijk dat de functionaliteit van de toepassing zich voorlopig beperkt tot de regio ‘groot Amsterdam’, waarbij de hoofdstad zelf gedekt wordt en Haarlem en de Gooi & Vechtstreek ook onder de dekking vallen. In de regio hebben zich nu al zeventig verschillende bedrijven aangemeld. Dat ze voorzien zijn van een zogenaamd ‘Fixico keurmerk’ is niet zo interessant. Op de website valt in de FAQ te lezen dat een schadehersteller wordt gecontroleerd door Fixico en dat de app de communicatie op zich neemt. In de praktijk is het vooralsnog gissen waar zo’n kwaliteitsstempel voor staat.

De applicatie werkt in ieder geval soepel, met uitzondering van een flikkering in het schuifmenu rechts waardoor je die onbedoeld kan bewegen. Dat de applicatie een verzorgde en vertrouwde indruk wekt, is niet zo vreemd. App-bouwer FONKmobile tekende eerder voor de ontwikkeling van de strakke muziekapp 22tracks en de kindermail-app Maily (link naar iPadclub). Het proces van de offertes wordt door Fixico zelf verzorgd.

Fixico is niet de enige iPhone-app die klanten aan schadeherstellers moet verbinden. Schadekiek hoopt binnenkort hetzelfde te doen, maar zegt te wachten totdat heel Nederland gedekt is.

Downloaden: Fixico (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2013, 14:15
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen fixico, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.