Slide for Podcasts: podcast-app met iOS 7 uiterlijk

Slide for Podcasts voor de iPhone is een prima podcast-app met iOS 7-uiterlijk, handige bediening en slimme functies voor dataverbruik.

Slide for Podcasts iPhone headerDe kwaliteit van podcasts-apps op de iPhone schiet tekort. Zo klonk Instapaper-ontwikkelaar Marco Arment vannacht stellig bij een kleine aankondigingspresentatie van zijn podcast-app Overcast. Met de sporen die Arment verdiende, is de aankondiging meteen nieuws. Maar zijn applicaties waarin je de shows en vooraf opgenomen radio-uitzendingen kan beluisteren zo slecht? Slide: for Podcasts is een nieuwe speler op de markt. De iPhone-app valt op door zijn iOS 7-uiterlijk, maar ook zijn bediening en functies zijn slim.

Centraal scherm

Slide: for Podcasts op iPhone heeft geen grote naam achter zich. Kelly Brucy maakte nog niet eerder een mainstream-app, maar dacht zichtbaar wel goed na over de nieuwe applicatie. De app begint met een introductie in een wit scherm dat tussen twee menu’s zweeft. Als je de app hebt ingericht, merk je dat dat scherm de player wordt waarmee je de afspelende podcast bedient. Je pauzeert, versnelt en spoelt terug in een knoppenbalk onderin en daarboven kan je de voortgang in een balk veranderen en kan je met centrale knoppen 30 seconde terugspoelen of 2 minuten vooruit springen in de podcast. Zo is het gemakkelijk niks te missen. Maar de veegbewegingen bij het scherm maken de bediening bijzonder. Veeg het venster naar boven en je ziet je afspeellijst met nog te beluisteren podcasts, veeg het naar onder en je stelt de podcasts in.

Slide for Podcasts abonnementen Slide for Podcasts podcast afspelen

Geen gids

Het is wel handig om een beetje bekend te zijn in het podcastwereldje voordat je Slide gebruikt. Na de knop Add kan je zoeken op trefwoorden om podcasts te vinden en je erop te abonneren, maar de applicatie ontbeert een gids om je snel aan podcasts in bepaalde onderwerpen te helpen. Toegevoegde podcasts zie je terug in een menu met tegels. Druk op een tegel en je kan de verschillende afleveringen opvragen en de podcast delen via bericht, mail, Twitter, Facebook en Airdrop. Je zegt er een abonnement op of geeft in de instellingen aan dat je recente afleveringen wil downloaden. Standaard wordt de laatste aflevering ingeladen in de app als je een podcast hebt toegevoegd. Die zie je op actualiteit gesorteerd terug in de afspeellijst – al kan je de volgorde naar gelieve aanpassen.

Elke ochtend podcasts ophalen

Voor je dataverbruik is Slide: for Podcasts een goede keuze. In de instellingen geef je aan hoe de app functioneert als je op een mobiel netwerk zit. Je geeft aan of afleveringen gedownload mogen worden of gestreamd. Zet je ook de laatste uit, dan doe je alleen een beroep op eerder ingeladen podcasts. Zo weet je alsnog zeker dat je geen data aan de podcast besteed. Met een Wi-Fi-verbinding worden de laatste afleveringen van je abonnementen sowieso ingeladen. Je kan pushberichten instellen voor nieuwe afleveringen en bovendien kan Slide: for Podcasts op de achtergrond werken en kan hij elke ochtend nieuwe afleveringen automatisch klaarzetten om daarna (onderweg) te beluisteren. iOS 7 maakt die achtergrondfunctionaliteit mogelijk.

Slide for Podcasts deelfuncties Slide for Podcasts playlist

Goedkoper dan concurrenten

Ongeacht de uitspraak van Arment, is Slide: for Podcasts een uitstekende applicatie voor podcasts. De app voelt modern door zijn uiterlijk en bediening en heeft handige opties. Hij is bovendien goedkoper dan de hooggewaardeerde concurrentie. Downcast kost €2,69, Instacast €4,49 en Pocket Casts €3,59. Die beide apps zijn ook voorzien van achtergrond downloaden onder iOS 7, maar Pocket Casts heeft als toegevoegde waarde dat je er ook videopodcasts mee afspeelt. Podcasts van Apple zelf is weliswaar gratis, maar kampt met een lage beoordeling omdat gebruikers constant vastlopers merken.

Downloaden: Slide: for Podcasts (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2013, 14:23
Categorie Amusement
Onderwerp Podcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.