Nederlandstalige IKEA-catalogus 2011 voor iPhone gelanceerd (update)

In de App Store is de IKEA-gids voor 2011 verschenen, ook in Nederlandse en Belgische variant. De app bevat 4.000 foto's van producten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ikea gidsIn de App Store is een nieuwe applicatie van IKEA verschenen, waarmee je het aanbod voor 2011 alvast kunt bekijken. Deze keer is het een app waarmee je ruim 30 lokale IKEA-gidsen kunt downloaden, dus ook de Nederlandse, Vlaamse en Frans/Belgische versie van de IKEA-gids. Met deze app blader je met een swipe-beweging door de pagina’s. Je kunt inzoomen en uitzoomen om bepaalde artikelen beter te bekijken, maar je kunt ook aan de hand van trefwoorden en een zoekfunctie snel naar het juiste product gaan.

Ook is er een mogelijkheid om interessante producten te bookmarken, zodat je ze later snel kunt terugvinden. De catalogus bevat zo’n 4.000 foto’s, waarbij ongeveer eenvijfde deel van het complete IKEA-aanbod (10.000 producten) in beeld is gebracht. De prijzen zijn een jaar geldig.

De gratis IKEA Catalogus maakt dit jaar een jubileum door: de eerste gids dateert uit 1951, zodat de gids het komende jaar z’n 60e editie viert. In 2009 verscheen er ook een IKEA-gids, maar alleen in een Spaanse en Britse versie. Veel meer gelokaliseerde versies waren er nog niet. Met ingang van de 2011-catalogus is het wel mogelijk om de gids in je eigen taal en valuta te bekijken: van Maleisië tot Cyprus en Hong Kong, je krijgt het lokale productaanbod te zien met bijbehorende prijzen. De volledige landenlijst is in de App Store-omschrijving te vinden.

Update: De Nederlandse gids was aanvankelijk niet beschikbaar, maar is nu wel te downloaden vanuit de app.

Er zijn meerdere manieren om door de catalogus te bladeren. Met de eerder genoemde blader- of zoekfunctie bijvoorbeeld, maar ook door het intikken van het paginanummer of door via de inhoudsopgave naar onderdelen als keuken, badkamer of woonkamer te bladeren. Navigeren is ook mogelijk aan de hand van thumbnails. Bij elk product kun je op een plusteken tappen om een foto, omschrijving en prijs te zien. Daarnaast kun je doorklikken naar een detailpagina voor nog meer informatie. De app is 4MB groot; als je de gids zelf wilt downloaden komt daar nog eens ca. 60MB bij.

Er is ook een niet-officiële IKEA-applicatie SwedeShop om een interactief boodschappenlijstje voor IKEA samen te stellen. Deze app kost €0,79. Er is ook een gratis webapp (IKEA App) waarmee je boodschappenlijstjes kunt maken.

Downloaden: IKEA Catalogus 2011 (gratis)
Tipgever: Wim

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2010, 11:27
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen catalogus, meubel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.