IKEA als interactieve catalogus op de iPhone

IKEA heeft een interactieve catalogus in de App Store gezet. Hiermee kun je je eigen stijl ontdekken en bladeren door de digitale catalogus. De gids is er op dit moment alleen nog in het

ikea catalogusDit weekend kregen we een (anonieme) tip dat IKEA de bekende meubelcatalogus ook op de iPhone gaat uitbrengen. Omdat er weinig meer informatie over te vinden was, hebben we die tip maar even laten liggen. Toch blijkt nu dat IKEA inderdaad met een catalogus bezig is. De Spaanse versie daarvan is al een week in de App Store te vinden. Een van de doelstellingen is om de hoeveelheid papier terug te brengen. Dit jaar werden er 199 miljoen exemplaren verspreid, over de hele wereld. De applicatie bevat de IKEA-gids van 2010 en helpt je om aan de hand van een reeks vragen de best passende stijl te kiezen.


Nu is het afwachten of met de IKEA-catalogus hetzelfde gebeurt als met de telefoongids: je hebt een digitaal exemplaar, maar krijgt alsnog het gedrukte exemplaar in de bus. Een andere vraag is of IKEA straks veertig applicaties in de Nederlandse App Store gaat zetten, één voor elk land waarin ze actief zijn.

ikea catalogus voor iphone

Het installeren van de digitale Spaanse IKEA-catalogus is goed te doen: de prijzen zijn weergegeven in euro’s en het assortiment is in alle Europese landen toch vrijwel hetzelfde. Alleen voor de openingstijden zul je nog even op de Nederlands/Belgische website van IKEA moeten kijken.

Bij het opstarten zie je twee mogelijkheden:

  • Coloca tu Mueble: waarbij je meubels in de catalogus kunt bekijken. Zie je iets dat in jouw huis past, dan open je de camera en kun je het object virtueel in de kamer neerzetten. Realistisch ziet het er niet uit, maar je krijgt wel een idee hoe het eruit gaat zien.
  • Descubre tu Estilo: waarbij je je eigen stijl kunt ontdekken door steeds uit twee meubels te kiezen. Kies je vooral strakke meubels, dan zal de applicatie concluderen dat je van een moderne stijl houdt.

Uit de informatie uit de App Store is trouwens niet direct af te leiden dat het om een officiële applicatie van IKEA gaat. De ontwikkelaar linkt vanuit de App Store naar de interactieve catalogus van IKEA Spanje, maar dat kan iedere ontwikkelaar doen. Externe ontwikkelaars maakten eerder al SwedeShop en een webapp voor IKEA. Met beide kun je boodschappenlijstjes aanleggen.

Downloaden: IKEA Catálogo Interactivo (gratis)

ikea iphone

Via: iSpazio

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 november 2009 om 19:00
Categorie
Lifestyle

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.