Nederlandse game Ridiculous Fishing wint Apple Design Award

De Nederlandse gamestudio Vlambeer won tijdens WWDC een Apple Design Award voor het spelletje Ridiculous Fishing.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Design AwardsApple heeft dit jaar weer de Apple Design Awards uitgereikt aan app-ontwikkelaars die opmerkelijk strakke, mooie en goede applicaties in elkaar hebben gezet. Tussen de winnaars staat dit jaar ook het Nederlandse Vlambeer, een onafhankelijke gamestudio die de prijs in de wacht sleepte met het spelletje Ridiculous Fishing. De Nederlandse student Puck Meerburg wist bovendien een speciale studentenprijs binnen te slepen voor een niet uitgebrachte app die hij binnen 4 dagen maakte om een kaartje voor WWDC te winnen.

Ridiculous Fishing werd bij de verschijning in maart al laaiend enthousiast ontvangen door de internationale pers. Het succes van de game is met het binnenhalen van de Apple Design Award ook door Apple onderstreept. In het spelletje speel je een visser die met zijn hangel zo diep mogelijk het water in moet zonder een vis te raken. Haakt er wel een beest aan je haak vast, dan moet je de iPhone heen en weer kantelen om zoveel mogelijk vissen in je tocht terug naar boven me je mee te nemen. Eenmaal boven water slinger je de gehele vangst de lucht in, waarna je met geweren zo veel mogelijk vissen moet kapotschieten. Vlambeers Rami Ismail zegt onder de indruk te zijn van de prijs:

Uiteraard zijn Vlambeer en Meerman niet de enigen die prijzen in de wacht sleepten. Een hoop andere apps gingen ook met prijzen naar huis, waaronder Tweetie-ontwikkelaar Loren Brichters spelletje Letterpress. Je vindt alle winnaars hieronder:

Student Design Awards

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2014, 12:00
Categorie Uncategorized
Onderwerpen apple, wwdc 2013

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.