iOS game-update: Splinter Cell Blacklist, Scurvy Scallywags en The Quest – Celtic Doom

Splinter Cell heeft onverwachts een nieuwe iOS-game gekregen. Scurvy Scallywags is een leuke match-3 game van de bedenker van Monkey Island.

GU MA The Quest Celtic DoomZomaar uit het niets, op de dag van de WWDC maar ook de Xbox One gamespresentatie vanavond, sluipt Ubisoft een nieuwe Splinter Cell-game naar de iPhone en iPad. Je hoeft er alleen niet op te rekenen dat je met Sam Fischer op pad kan. Scurvy Scallywags is een match-3 spel van Monkey Island-bedenker Ron Gilbert en heeft een piratenthema, The Quest – Celtic Doom is een avonturenspel dat aan een ver, ver verleden doet denken.

The Quest: overleven in een pixelwereld

GU MA The Quest screenshotUitgever Chillingo brengt eigenlijk elke week wel een game uit die succesvol bewezen elementen uit andere games verpakt in een ander lijstje. The Quest – Celtic Doom is een ouderwets aandoend spel waarin je in een 3D-omgeving bestaande uit enkel dikke vette pixels, rondstruint om missies te voltooien, buit te verzamelen en tegenstanders om te leggen. Het is alweer het derde deel in te Quest-serie, waarin je ditmaal wordt teruggeroepen door Merlijn om nog eens een klusje te klaren. Je dient de macht te grijpen over de Wheel of Time om een mogelijke plaag voor de koningin te vermorzelen, en met die boodschap duik je in deze fantasiewereld die aan vervlogen tijden doet denken. De besturing is ook ouderwets met zes pijltjes om te lopen en te draaien, in plaats van een simpele stick of door op het scherm te vegen of te drukken. Het past wel bij de bewust statische gevechten waarin je ogers, trollen en andere tegenstanders hengsten met je wapens verkoopt en de tegenstander bijna beurtelings terugmept. Geen avonturenspel dat iedereen zal bekoren, maar misschien wel net de juiste snaar raakt bij fans van de eerste Elder Scrolls-games en consorten.
Downloaden: The Quest – Celtic Doom (€2,69, iPhone, iOS 4.3+)

Splinter Cell Blacklist uitgekomen

GU MA Splinter Cell Blacklist iOSZo’n grote titel die gewoon even op een maandag wordt uitgebracht, dat zie je niet snel. Dus voordat het illusies veroorzaakt, willen we je even op het hart drukken wat we hier niet met een volledige Splinter Cell-actiegame te maken hebben. Je kruipt niét in de huid van Sam Fischer, je besluipt geen tegenstanders en haalt zelfs geen trekker van een gedempt pistool over. Splinter Cell Blacklist Spider-Bot is… Pac-Man. Maar dan wel met brains. Je bestuurt de Spider-Bot, een van de gadgets uit de volgende Splinter Cell-game voor de consoles, en dat doe je door van bovenaf op een level te kijken. Met de analoge stick links onderin loop je richting de orbs. Als je er daar genoeg van hebt, mag je een level uit. Die levels zitten echter vol met bots die je volgen en kunnen vermoorden. Daar begint de ellende, die later versterkt wordt door venijnige laserstralen. Aan jou steeds de taak dubbel te tikken om in- en uit te zoomen, in het level vooruit te denken en zo alle gevaren te ontwijken en het level te halen. Eigenlijk is Blacklist Spider-Bot nog een beetje meer SPY Mouse dan Pac-Man. Weinig Sam Fischer, maar genoeg spanning voor tussendoor.
Downloaden: Splinter Cell Blacklist Spider-Bot (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 4.3+)

GU MA Splinter Cel Blacklist iOS

Trailer van de Dag: Scurvy Scallywags

GU MA Scurvy Scallywags iPhoneEen match-3 spelletje, maar dan wel van Ron Gilbert. Wat betekent: van de bedenker van de eerste twee Monkey Island-games. Scurvy Scallywags gaat opnieuw gehuld in een piratenthema en dat vertaalt zich naar te combineren items als flessen rum, goudstukken, zwaarden, bommen en schedels. In die velden vind je ook je eigen piraat terug en de tegenstander, met elk een levenswaarde op hun lichaam. Het grappige is dat je de twee mennekes met elkaar laat knokken zodra ze naast elkaar staan. Maar in het begin van het spel maak je echt nog geen kans. Het is dus de bedoeling dat je jouw mannetje opwaardeert door zwaarden te combineren, maar de tegenstander het liefst ook even in een explosie van bommen meeneemt. Het veld schuift elke keer de kant op die jij als laatst hebt bewogen, en zo heb je zeggenschap over waar jij en je tegenstander terecht komen. Er zijn natuurlijk wat upgrades en power-ups voorhanden om het spel wat meer naar je hand te zetten, en Scurvy Scallywags heeft bovendien een leuke setting waarin het piratenthema wordt vermengd met toneel.
Downloaden: Scurvy Scallywags (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2013, 16:59
Categorie Games
Onderwerpen doom, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.