Nederlandse foto-app ROOM for thought krijgt backup-functie

De leuke Nederlandse fotodagboek-app ROOM for thought kan nu je foto's backuppen. Je verbindt je dagboek door Facebook of Twitter.

ROOM for thought iPhone updateDe ludieke Nederlandse foto-app ROOM for thought, waarmee je elke dag één foto maakt voor een jaardagboek, heeft een update gekregen die je dagboek een backup-functie geeft. Voorheen werd je dagboek enkel op je telefoon opgeslagen. Het voordeel daaraan was dat je geen account aan hoefde te maken, maar het nadeel was dat je je dagboek weg was als je van toestel wisselde. Nu heeft ROOM for thought er een trucje op bedacht: na de update kan je de app koppelen aan je Facebook- of Twitter-account. Dat dient als de sleutel tot je backup.

Als je van toestel wisselt en opnieuw je account van een van de twee sociale netwerken invoert, moeten je foto’s zo weer in de applicatie terecht komen en behoud je je fotodagboek. Het gaat daarbij om de twee elementen waar je dagboek uit bestaat: je foto’s en je onderschriften daarbij. Die onderschriften kan je voortaan trouwens langer maken. Vanaf versie 1.4 van de iPhone-app heb je meer ruimte voor de tekst bij een kiekje.

ROOM for thought biedt verder weer een nieuwe set van 10 seconden-animaties; de vaak erg geinige filmpjes die je ziet voordat je een foto schiet. Daarnaast zijn fouten uit de app verholpen en is de infopagina herontworpen. De belangrijkste infoschermen zie je echter bij het openen van de app na de update, waarna je de backup-functie ziet. Overigens: als je je account koppelt aan Facebook of Twitter, worden foto’s daar niet automatisch op geplaatst. Je hebt nog steeds zeggenschap over wat je deelt op de sociale netwerken. Standaard worden je foto’s alleen nog even tussendoor gedeeld in de publieke timeline in ROOM for thought, net zolang totdat er een stuk of twintig nieuwere foto’s zijn geschoten door andere gebruikers en jouw foto uit het zicht verdwijnt.

ROOM for thought foto met comment ROOM for thought screenshot

Zelf ben ik erg gecharmeerd van ROOM for thought. Het is al leuk om een fotodagboek bij te houden, maar het wordt leuker omdat de app zelf invloed heeft in wannéér je op een dag een foto mag maken. Daarnaast is ook het korte inkijkje in de levens van andere gebruikers, vooral Nederlanders, erg leuk. Hoe nietszeggend foto’s soms ook zijn; je gluurt toch even mee. De iPhone-app heeft inmiddels een gemiddelde waardering van 4 sterren uit 113 Nederlandse App Store-beoordelingen.

Downloaden: ROOM for thought (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 12:57
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerpen dagboek, room for thought

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.