Journaal App: Nederlandse iPad-app met alleen nieuwsuitzendingen

Met de Nederlandse Journaal App kan je journaals en items over nieuws, sport en economie terugkijken van NOS, NU.nl, RTL, CNN en meer.

Journaal App iPad uitzendingenNederlandse journaals zijn er in allerlei vormen en maten. Kijk alleen al naar de NOS: die biedt op internet herhalingen van uitgebreide journaals, vat het nieuws in één minuut samen en biedt video’s voor aparte items. De onafhankelijke Nederlandse Journaal App van ontwikkelaar MobilePioneers verzamelt de journaals van NOS, NU.nl, RTL, CNN en Al-Jazeera en presenteert die op allerlei manieren. Je kan items per nieuwscategorie bekijken, populaire journaalitems zien en de laatste journaals bekijken.

Journaal App weerberichtHet is nogal een lijst aan knoppen die Journaal App links in beeld biedt, in zowel de staande en liggende houding van de iPad. Maar je moet actief vegen om de betekenis van al die pictogrammen te zien. Dan zie je dat de journaals zijn ingedeeld in twee handen vol categorieën. Je bekijkt op volgorde de laatste journaals, het weerbericht en het nieuws in 60 seconden. Dan volgen de populaire journaals of items van vandaag, gisteren en deze week. Dan volgt de categorisering: alles, binnenland, buitenland, politiek, economie en sport. In die rubrieken stuit je meer op de buitenlandse bronnen. In de laatste zie je overigens niet alleen vluchtige items, maar bijvoorbeeld ook de laatste en complete uitzending van Studio Voetbal.

Door de grote hoeveelheid categorieën, moet je even je weg vinden in de app. Zeker met drie rubrieken voor populaire items, is er nogal een overkill aan journaals om te bekijken. De ontwikkelaar maakt wel bekend dat het aantal bronnen ook zal worden uitgebreid, met De Telegraaf als volgende bron die wordt toegevoegd. Een iPhone-variant is eveneens in de maak en er komt een optie om bepaalde nieuwsbronnen te filteren, zodat je die niet tegenkomt tussen de verzamelde items.

Voordat je de applicatie besluit te installeren, wil je misschien wel dit iPhoneclub-artikel over informatieverzameling van apps lezen. Daarin heeft ontwikkelaars MobilePioneer een prominente rol.

Journaal App RTL groot

Downloaden: Journaal App (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 13:08
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.