iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 31-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 31 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Hippo

Soms is het lastig om van al je vrienden en collega’s bij te houden wat er speelt in hun leven. Daarmee kan Hippo helpen. Deze app is gemaakt om een persoonlijk overzicht van jouw vrienden en collega’s bij te houden. Schrijf bijvoorbeeld de verjaardag van de kinderen op en Hippo zal je eraan herinneren. Attente opmerkingen maken was nog nooit zo makkelijk! Hippo kan je er ook aan herinneren dat je iets specifieks moet vragen aan iemand als je hebt afgesproken.

Hippo is ontworpen omdat de Nederlandse ontwikkelaar in zijn privéleven veel dingen over zijn vrienden vergat. Zo vergat hij de naam van andermans kinderen, wat iemands werk is en wanneer de verjaardagen zijn. Hij vond dit zo vervelend dat hij voor zichzelf een overzichtje ging bijhouden. Dat werkte voor hem zo goed dat hij er een app van heeft gemaakt. Alle gegevens die je in Hippo verwerkt blijven op jouw apparaat staan. Er zijn volgens de ontwikkelaar geen servers waar jouw gegevens worden verwerkt.

Fondo

Veel prestatieve wielrenners in Nederland zijn niet aangesloten bij een wielervereniging, maar willen wel graag trainen. Voor die wielrenners is er nu Fondo. Met Fondo stel je je eigen trainingsdoelen in voor bijvoorbeeld een bergtocht die al lang op de bucketlist staat. Fondo biedt flexibele en interactieve trainingsprogramma’s om persoonlijke doelen te bereiken. In de app geef je aan hoe vaak je wil trainen en waarvoor. Na een training kun je aangeven hoe zwaar je de training vond. De app heeft een mooi, strak ontwerp. Omdat de dienst vooralsnog in beta is kun je de gratis versie tot het einde van het jaar gebruiken. In 2020 is de ontwikkelaar, de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie, van plan om de betaalde versie uit te brengen.

Financieel Dagblad (FD)

De app van het FD heeft een volledig nieuw ontwerp gekregen. Met de app van deze zakelijke krant houd je de beurs in de gaten en volg je nieuws over jouw interesses. Wil je graag op de hoogte blijven van nieuws over bijvoorbeeld de Brexit, dan kun je een notificatie ontvangen als er een bericht gepost wordt. Je kunt ook artikelen opslaan om ze op een later moment te lezen. Net als de website is de app goed te herkennen aan de beige achtergrond.

Radioplayer.be

Nederlanders kennen misschien de app Nederland.FM: een app om vrijwel alle Nederlandse radiostations te beluisteren. Belgische radiofans kunnen nu Radioplayer.be downloaden. Deze app is gemaakt door uitgevers van de grootste Belgische radiozenders, zowel commercieel als publiek. Ook Franstalige zenders zijn te beluisteren. Net als Nederland.FM biedt Radioplayer.be een CarPlay app, wat de app een stuk aantrekkelijker maakt voor wie graag in de auto naar de radio luistert. Zoek je een CarPlay-app voor wereldwijde radiozenders? Check dan eens ons overzicht van CarPlay podcast- en radio-apps.

Doom II

Na 25 jaar is er een heruitgave van het populaire computerspel Doom II uitgebracht voor de iPhone en iPad. Het spel zal niet in de buurt komen van de prijs voor de beste high-end graphics, maar dat is precies de charme van Doom II en oude fans aan zal spreken. De nieuwe versie van Doom II bevat alle oude levels plus 20 nieuwe levels om op demonen en andere monsters te schieten. Je betaalt eenmalig voor Doom II. Er zitten geen in-app aankopen in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 augustus 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.