Nederlandse app Uitgaven is lekker simpel huishoudboekje

Uitgaven voor iPhone en iPad is een lekker simpele financiën-app voor inkomsten, uitgaven en budgettering. Mooi is anders, handig is ie wel.

Uitgaven iPhone iPad huishoudboekje-appApps waarmee je de inkomsten en uitgaven van jezelf of het huishouden bijhoudt zijn talrijk op de iPhone en iPad, maar we lichten de aardige Nederlandse spelers in de markt graag uit. Uitgaven van Sjoerd Loewe is voorzien van een rustige, iOS 7-achtige uitstraling en doet de harde belofte je informatie niet op online servers op te slaan. Je geeft de informatie over je huishoudboekje dus niet zomaar weg. Een nieuwe update naar versie 1.1 maakt van Uitgaven een volwassenere app.

Broodnodige vernieuwingen

De nieuwe versie brengt vernieuwingen met zich mee die broodnodig zijn voor een financiën-app. Je kan pas vanaf nu maandelijkse terugkomende uitgaven instellen, items achteraf aanpassen en categorieën in statistieken terugzien. Verder zorgt de update ervoor dat de app ook nog werkt onder iOS 6 en je krijgt nu een uitleg bij het instellen van een maandelijks budget. Op de iPad is het menu van Uitgaven bovendien groter.

Uitgaven pincode instellen Uitgaven maandoverzicht oktober

Indeling en werking

Op de iPhone is het schuifmenu niet groter dan een rij pictogrammen op een oranje achtergrond. Met de eerste knop daarop vind je meteen het maandoverzicht van uitgaven en inkomsten onder elkaar, waar je met de plus-knop een nieuw item aanmaakt. In het overzicht zie je geen datering staan van de kosten of inkomsten, maar zie je de items wel op de door jou aangemaakte categorieën onder elkaar staan. Het is vooral een sneloverzicht. De echte statistieken over wat je aan welke categorie uitgeeft in een maand, zie je in het schuifmenu onder de grafiekknop. Ook hier druk je op de maand bovenin beeld om naar een andere maand te gaan.

Een nieuwe item met bedrag, categorie en omschrijving invoeren doe je ook met de plus in het schuifmenu. Met de ster bepaal je de volgorde van de categorieën in de app en maak je nieuwe categorieën aan, onder de herhaal-knop vind je vanzelfsprekend de maandelijkse kostenposten of inkomsten en kan je nieuwe ingeven. Wel is het jammer dat je daarbij alleen voor een maandtermijn kan kiezen, terwijl sommige belastingen natuurlijk echt per kwartaal worden afgeschreven.

Uitgaven uitgave invoeren op iPhone Uitgaven overzicht categorieën

Geen gedoe

Één functie missen we nadrukkelijk in Uitgaven en dat is de mogelijkheid je geldzaken te exporteren via bijvoorbeeld e-mail. Juist omdat de informatie niet online wordt opgeslagen, is een backupmogelijkheid wel fijn. Maar wat in het voordeel pleit van Uitgaven, is dat de applicatie zo lekker simpel is. Er zit geen visuele opsmuk op, maar de app is nou ook weer niet lelijk van kaalheid. En je ziet die eenvoud terug in functies. Een budget hanteren is een kwestie van een vinkje omzetten en een nieuw item in de categorie ‘budget’ aanmaken. Je ziet daarna meteen hoeveel geld je die maand over hebt in het hoofdscherm. Geen gedoe, gewoon een lekker simpel huishoudboekje.

Downloaden: Uitgaven (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2013, 20:15
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen auto, geld, uitgaven
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.