iCulture speelt: Epoch 2 komt donderdag, Mimpi Volleyball en Dead on Arrival 2

In Dead or Arrival 2 slacht je zombies met 4 online spelers, Mimpi Volleyball is gratis en ziet er leuk uit en EPOCH 2 komt 14 november.

EPOCH 2 iPad iPhone 14 novemberWe hadden het al verwerkt in ons laatste aparte artikel over Oceanhorn, maar aan lezersreacties merken we dat het leeft. Het Zelda-achtige avonturenspel verschijnt 14 november. Inmiddels weten we ook dat het 7,99 euro gaat kosten én dat het niet de enige opzienbarende release van de donderdag gaat worden. Ook EPOCH 2, opvolger van Game van de Week EPOCH, komt dan namelijk uit. Ondertussen stoeien we met Mimpi Volleyball en Dead on Arrival 2.

Dead on Arrival 2: coöp zombies schieten

ICS Dead on Arrival 2 iPad iPhoneGisteren doorkliefden we samuraizombies doormidden, vandaag benaderen we de slenterende ondoden in een wat meer traditionele setting. Dead on Arrival 2 is een gratis te downloaden actiegame die je van bovenaf bekijkt. In helemaal niet onaardige 3D-beelden loop en schiet je met virtuele sticks op het scherm om de zombies af te schieten met steeds groter wapengeschut. Het prijskaartje van de game verraadt al dat het niet te lang duurt voordat je naar een raketwerper, shotgun of mitrailleur verlangt die je tegen in-app aankopen op de kop tikt. Zo koop je je naar een grotere overlevingskans. Dat is bitter, maar gelukkig is het niet de enige remedie tegen de pesterijen. Je kan namelijk de handen ineen slaan met maximaal drie andere online spelers om het samen op te nemen tegen de zombies – en dan is het spelletje waarin je zolang mogelijk moet overleven natuurlijk een stuk interessanter. Het feit dat je behalve wapens ook munitie voor je wapens moet kopen, is wel een domper op de feestvreugde.
Downloaden: Dead on Arrival 2 (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 4.1+)

Mimpi Volleyball: witte hond kopt verder

ICS Mimpi Volleyball iPad grootIs het slim, of laat uitgever Crescent Moon zich juist ongelooflijk kennen over het teleurstellend én teleurstellend presterende platformspel Mimpi? Mimpi Volleyball is een gloednieuw spelletje met dezelfde witte hond, maar er is een stuk minder moeite in gestoken dan de goedbedoelde platformgame zelf. Je speelt het hondje, loopt naar links en naar rechts en springt om de bal over het net te krijgen en punten te scoren bij de tegenstander die hetzelfde doet. Als het idee je bekend voorkomt, dan is de kans groot dat je een jaar of twintig geleden al games speelde op een Atari of vroege vogel-pc. Het is doodsimpel en Mimpi Volleyball doet geen enkele moeite het concept uit te diepen of uit te breiden. Ja, je kopt een biljartbal of een bom. Maar er is geen multiplayer, er is geen highscore-modus. Het spel is puur een kwestie van zeven levels achter elkaar winnen met volleybal en dan heb je het uitgespeeld. Het goede nieuws is dat de unieke en prachtige tekenstijl uit Mimpi behouden is gebleven, het nog betere nieuws is dat het (reclame)spelletje gratis te downloaden is.
Downloaden: Mimpi Volleyball (gratis, universeel, iOS 4.1+)

ICS Mimpi Volleyball iPad iPhone

Trailer van de Dag: Epoch 2

EPOCH 2 iPad iPhone 14 novemberWe hadden altijd al het gevoel dat Epoch, ex-Game van de Week, een groter succes had kunnen worden dan het uiteindelijk werd. Misschien schrok het robotthema af, of misschien zag je het gebrek aan bewegingsvrijheid als een minpunt. Maar nu Epoch 2 deze week nog uitkomt, snijdt het spel zich vermoedelijk wel erg in de vingers. Daarmee komt het namelijk recht tegenover het langverwachte Zelda-achtige Oceanhorn te staan en dat kán de verkopen simpelweg niet ten goede komen. Maar Epoch 2 ziet er alvast lekker uit, dat is zeker. Een meisjesachtige verschijning beroept zich op Epoch als wapen tegen de ondergang van robots in de trailer, en daarna valt in gameplaybeelden te zien dat de actie ook wat rijker is geworden. In de basis zal je nog steeds veel achter muren schuilen en koprollen maken om vijandelijk vuur te ontwijken, en duik je over het muurtje heen om tegenstanders zelf te belagen. Maar in de trailer zien we ook een close call-gevecht, waarbij je ogenschijnlijk getimed knoppen drukt terwijl je oog in oog met een tegenstander staat. Over de prijs van Epoch 2 is nog niks bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2013, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.