Nederlandse app Link loopt vooruit op Find My Friends-functie

Link is een Nederlandse app voor de iPhone die lijkt op de Find my Friends-optie van iCloud. Je kan vrienden uitnodigen voor een groep en ze vervolgens eenvoudig lokaliseren op een festival of feestdag.

Link locatie delen Find my Friends iPhoneWoensdag 12 oktober komen iOS 5 en iCloud beschikbaar en is de Find My Friends-functie op de iPhone voor iedereen beschikbaar. Goed bevriende iPhone-gebruikers kunnen de functie activeren om elkaar overal te kunnen vinden op de kaart. Het gevolg is wel dat Apple je locatie rechtstreeks kan registeren en daar was al eerder veel ophef over. De net uitgebrachte Nederlandse applicatie Link is niet van Apple en biedt eveneens de gelegenheid om vrienden te kunnen vinden.

Link van ontwikkelaar Q42 noemt zichzelf ook wel ‘s werelds kleinste sociale netwerk en doelt daarmee op de manieren waarop de app toegepast kan worden. Zo kan je Link gebruiken om vrienden op een festivalterrein te vinden, of bij koninginnedag aan de andere kant van de stad. Iedereen in de groep die je wilt vinden, dient vanzelfsprekend de gratis app te installeren en de locatiegegevens te activeren.

Het aardige van de Find My Friends-functie die Apple komende week introduceert, is dat hij correspondeert tussen de iPhone, iPad en Mac. Die mogelijkheid heeft Link niet. Het is enkel een iPhone-applicatie, waardoor je elkaar alleen kan vinden door en met de telefoon. Bovendien kan dat alleen als je de app toestemming geeft om je locatie te delen.

Een mogelijkheid die Apple’s eigen variant niet heeft, is dat je in Link verschillende groepen met personen kan aanmaken. Je kan personen in een groep uitnodigen aan de hand van hun mailadres, maar ziet in het invite-scherm ook meteen de meest dichtstbijzijnde Link-gebruikers. Die kan je eveneens uitnodigen door op hun profielfoto te klikken. Als ze accepteren, delen jullie je locaties met elkaar. Behalve uitnodigen kun je ook de automatisch aangemaakte groepscode met anderen delen. Iedereen die die invoert in Link, komt terecht in de groep.

Behalve de locatie doorgeven, kun je in Link statusupdates doorgeven aan mensen in een groep. Je status verschilt per groep waar je in zit. Als je een persoon in een groep selecteert, kom je op diens profielpagina en staan er twee tabbladen: een kaart met de locatie en de geschiedenis van status-updates met bijbehorende tijdstippen. Met de Wake up-knop, kan je de telefoon van een ander doen trillen.

Link heeft het nadeel dat het niet van Apple is en waarschijnlijk niet zo breed gedragen zal worden als Find my Friends. Aan Link zelf zal het niet liggen: de app steekt prima in elkaar en maakt het vinden van je vrienden niet alleen handig, maar ook leuk.

Downloaden: Link (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2011, 14:04
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen locatie, zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.