Telltale wil dertig nieuwe iPad-games in 2011 uitbrengen

Telltale Games wil voor het einde van 2011 30 nieuwe iPad-games uitbrengen. De ontwikkelaar is bekend van Monkey Island, Sam & Max en Back to the Future.

Law & Order Los AngelesSpelontwikkelaar Telltale Games lijkt uiterst tevreden met zijn verkoopcijfers op de iPad. Zo tevreden zelfs, dat ze van plan zijn om in totaal dertig iPad-spellen uit te brengen voor het einde van het jaar. Een indrukwekkend cijfer, maar let op: eerdere games van Telltale waren vaak episodisch, waardoor een enkele game vaak over meerdere spellen heen werd getrokken.

Telltale Games is een ontwikkelstudio ontstaan uit oud-ontwikkelaars van LucasArts, die vooral naam maakten met spellen zoals Monkey Island en Sam & Max. Uiteindelijk wisten ze de licenties voor deze spellen van hun voormalige werkgevers te bemachtigen en brachten ze sequels episodisch uit voor verschillende platformen. Ook op de iPad zijn de spellen te koop. Inmiddels zijn er 18 episodes van verschillende spellen te koop in de App Store. Dit episodische model zijn ze bij Telltale uiterst tevreden mee:

Ons episodische contentmodel zorgt ervoor dat wij een groot voordeel op al onze platformen hebben, omdat we op lange termijn een relatie met onze klanten kunnen aangaan.

De 30 nieuwe spellen (of nou ja, episodes) hoopt Telltale voor het einde van het jaar te verhogen naar 48. Dit betekent dat er flink wat op de planning staat: ze willen immers bijna twee keer zoveel spellen uitbrengen dan ze al deden in slechts drie maanden. Tussen dit aanbod vinden we waarschijnlijk ook Telltale’s nieuwe Law & Order en Sam & Max games.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2011, 14:06
Categorie Games
Onderwerp telltale

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.