Nederlandse app Go Planking laat wereldwijde planks zien

Go Planking is een iPhone en iPod touch-app van Nederlandse bodem die nieuwe planks wereldwijd in kaart brengt. Maak een plank-foto met de applicatie en vereeuwig jezelf.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Go-Planking-voor-de-iPhoneOm over te praten tijdens de vrijdagavondborrel: de nieuwe app Go Planking voor de iPhone en iPod touch. Het is slechts een week of vier geleden dat Twitter elke seconde overspoelde met twintig foto’s van mensen die voor plank speelden op de meest creatieve en ongepaste objecten. Het werd gesprek van de dag in Nederland door een vermelding in het televisieprogramma De Wereld Draait Door en nu, een kleine maand later, is er een Nederlandse applicatie die mensen van over de hele wereld aanmoedigt om te planken.

Het principe van de gezellig ogende, caramelbruine iPhone-app van Untamed Interactive is simpel. Als je de app opstart, kun je direct een planking foto schieten of een bestaande foto gebruiken. De foto’s die je uploadt worden op locatie gezet en via de ‘All Planks on Map’-optie kun je kijken waar wereldwijd is geplankt.

Je kan de planks trouwens ook zonder kaart bekijken via ‘All Planks’. En als meer mensen zich eraan wagen, komt er onder ‘Top Planks’ ongetwijfeld een selectie van de hoogst gewaardeerde foto’s. De app gedraagt zich daarbij als de vader van het fenomeen en waarschuwt op verschillende plekken binnen de applicatie dat je Γ‘ltijd veilig moet planken.

Foto’s kunnen gedeeld worden via Facebook en Twitter en vanuit de applicatie kan er direct contact worden opgenomen met ontwikkelaar Untamed middels diens Twitterkanaal. De wereldwijde hype loopt op Twitter alweer wat rustiger dan een paar weken geleden, maar nog altijd verschijnt er bijna elke minuut een nieuwe plankfoto op het sociale netwerk. We zijn benieuwd hoeveel foto’s er verzameld kunnen worden door een app die specifiek alle foto’s van het fenomeen wil opvangen.

Downloaden: Go Planking (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2011, 6:03
Categorie Lifestyle
Onderwerpen dwdd, hype, interactief

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.