Nederlandse app Frequenties toont frequenties van radiozenders

De Nederlandse app Frequenties geeft de beschikbare frequenties in een van vijftig Nederlandse steden aan op een kaart of in een lijst. Er is echter een goedkoper en makkelijker te bereiken Nederlands alternatief.

Frequenties app voor de iPhoneEr is een nieuwe Nederlandse applicatie voor de iPhone verschenen, waarmee je eenvoudig de frequenties van radiozenders in 50 Nederlandse steden (en omgeving) kan oproepen. Als je de applicatie opent zie je een kaart en krijg je de vraag je locatiegegevens te delen. Zodra je toestemt, zoomt de app Frequenties in op de kaart en krijg je de FM-frequenties van nabijgelegen steden te zien. Je kan de frequenties van steden ook in een lijst oproepen. Dan hoef je de locatie niet door te geven. De frequentie staat meteen aangegeven onder de zendernaam.

De applicatie bevat behalve landelijke zenders ook lokale omroepen. Aldus heeft Assen wel RTV Assen en RTV Drenthe in de lijst staan, maar geen Radio Veronica omdat die ter plekke een waardeloos signaal heeft of omdat de frequentie niet bekend is. Helaas kun je vanuit de applicatie niet direct naar muziekzenders luisteren via een stream om dat eventuele gemis op te vangen.

TVGiDS.TV heeft met Frequenties een snelle en handige app neergezet, maar hij kost wel 79 eurocent. En eerlijk is eerlijk: dan is het gratis en overzichtelijke Radiozenders.com een goed alternatief om te bezoeken met Safari vanaf de iPhone.

Downloaden: Frequenties (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2011, 18:30
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen frequentie, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.