iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederland.dj: radio-app voor iPhone met ruim 250 zenders

Nederland.dj is een nieuwe radio-app voor de iPhone waarmee je op papier meer dan 250 radiozenders hebt waarvan een groot deel Nederlands is. Helaas is er wel wat op aan te merken.

Nederland.dj stations headerEen radio-app die zo makkelijk mogelijk toegang geeft tot een groot aanbod aan zenders. Om de insteek van Nederland.dj te begrijpen, hoef je de applicatie maar te openen. De app bestaat uit een grote lijst met overwegend Nederlandse algemene en lokale radiostations, die je kan afspelen in hoge kwaliteit of kwaliteit die vriendelijker is voor je datagebruik. Je kan voorkeurszenders meteen toevoegen aan je favorieten, zodat je zenders nog sneller bij de hand hebt.

Voor niets gaat de zon op: de lijst met zenders en de tabbladen Stations en Favorieten, wordt gescheiden door een reclameboodschap die je niet weg kan kopen uit de app. Dat maakt de lijst wat kleiner om snel doorheen te scrollen en dat is jammer, want met meer dan 250 zenders is het nogal een lijst waar je je favoriete zender wilt vinden. Er is helaas geen zoekoptie om snel te zoeken, maar goed: één keer een zender tot favoriet uitroepen en je hebt je favoriete kanalen meteen bij de hand.

Nederland.dj favoriete radiozendersHelaas vallen er op dit moment moeilijk meer complimenten voor Nederland.dj te geven. Veel regionale streams geven niet thuis zonder waarschuwing te geven. Op de iPad krijg je een waarschuwing (‘deze zender heeft momenteel geen stream beschikbaar’; ook onjuist), maar op de iPhone lijkt het daardoor bovendien alsof zenders doorspelen en je geen andere zender kan opzetten. Een ander punt van kritiek is dat zenders niet automatisch schakelen tussen de medium-kwaliteit en hoge kwaliteit als een van de streams niet voorhanden is. De app erkent wel dat een stream niet beschikbaar is, maar schakelt niet automatisch over naar de andere stream.

Er valt dus nog wel wat te verbeteren aan Nederland.dj, hoe eenvoudig de app in zijn opzet ook is. Wie een beetje extra opsmuk en functies niet erg vindt, kan daardoor alsnog het beste terecht bij het geweldige Tunein Radio.

Downloaden: Nederland.dj (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2012, 15:45
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen nederlandse apps, radio, tunein radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.