Navfree GPS Live Netherlands: gratis navigatie voor Nederland

Navfree GPS Live Netherlands en Benelux zijn twee gratis turn-by-turn navigatie-apps voor de iPhone en iPad. De kaarten worden offline op je Apple-telefoon gezet om hoog dataverbruik tegen te gaan.

Navfree GPS Live Netherlands iPhone iPadDe gratis navigatiesoftware Navfree GPS is al enige tijd verkrijgbaar in de App Store voor de iPhone en iPad in een Benelux-uitvoering. Nu is er een nieuwe versie uitgekomen die alleen de Nederlandse kaart bestrijkt. Het voordeel ten opzichte van de Benelux-versie is de ruimte die het inneemt op de telefoon: die bedraagt 312 MB in plaats van 464 MB. De app gebruikt de kaarten van OpenStreetMap en updatet die elke maand op je telefoon.


Net als Waze (een van onze 15 onmisbare iPhone-apps) en GPS Navigation 2 van Skobbler, maakt Navfree gebruik van input die door de gebruikers wordt aangeleverd. Als een aanbevolen route of stuk van de weg niet goed is, kun je met de Feedback op Kaart-knop linksboven in de app een wijziging overbrengen die andere gebruikers ook meekrijgen. Nafvree GPS Live Netherlands routeHet verschil tussen Navfree en de andere apps, is dat deze applicatie de kaarten al geïnstalleerd heeft. Dat neemt meer ruimte in op de iPhone, maar kan aanzienlijk schelen in dataverbruik omdat er geen kaarten van het internet worden geladen. Ook is deze app uitgevoerd in het Nederlands.

Navfree GPS Live Netherlands heeft dezelfde eigenschappen als de soortgenoten voor talloze andere (Europese) landen. Je kan zoeken op Points of Interest zoals restaurants en benzinepompen, vanuit de app zoeken op Google voor een locatie, je locatie verzenden via Facebook of Twitter, muziek van je iPod luisteren en je kan kiezen uit een 2D- of 3D-weergave. Navfree GPS Live Netherlands hoofdmenuEen instelling voor nachtkleuren is wat beter verborgen en tref je onder de algemene instellingen in het menu. Dat menu bereik je met een knop rechtsonder in het navigatiescherm. Behalve de kaart kun je ook kiezen uit een rijweergave, waarbij de app alleen de eerstvolgende afslag groot in beeld brengt. Ook kan je vooraf je rit een omleiding aangeven, omleiding annuleren en andere routeopties instellen.

In de app zelf kan je in de Navfree-shop additionele kaarten voor omliggende landen kopen. Let daarbij wel op, want van de meeste landen kan je ook al een gratis versie van Nafvree GPS Live downloaden. Bekende flitspalen binnenhalen in de app kost eenmalig 79 eurocent. De al langer verkrijgbare Navfree GPS Live Benelux heeft een gemiddelde waardering van 4 sterren uit 67 beoordelingen in de Nederlandse App Store.

Downloaden: Navfree GPS Live Netherlands (gratis, universele app)
Downloaden: Navfree GPS Live Benelux (gratis, al eerder verkrijgbaar, universele app)

Komt Navfree je bekend voor? De voorganger van de Navfree GPS Live-apps zijn de goedkope navigatie-apps Navmii, waarvan we in april 2010 de Nederlandse versie testten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.