myUse: meterstanden bijhouden met iPhone-app

De Nederlandse iPhone-app myUse helpt met het vastleggen van meterstanden voor gas, elektriciteit en water. Zo spot je afwijkingen snel.

myUse iPhone iPad meterstandenHet is een van de makkelijkste administratieklusjes, maar dat maakt het aflezen en overnemen van meterstanden voor gas, water en elektra nog niet meteen leuk. Zeker niet als je daarna door je energieleverancier verrast wordt omdat die stand zou afwijken van het gangbare verbruik. myUse is een Nederlandse iPhone-app die is ingericht voor het invoeren van meterstanden. Als je op het punt staat je meter over te nemen, laat myUse zien wat de doorberekende verwachting was en zie je meteen of je daar niet te ver van afwijkt.

Dat kan helpen bij een weerwoord tegen je energieleverancier of bevestigt misschien het vermoeden dat er iets niet helemaal pluis is. Of je wendt de cijfers aan om zelf wat zuiniger aan te doen, dat kan natuurlijk ook. myUse is net voorzien van twee updates: de fonkelnieuwe versie 3.4.1 zet wat foutjes recht in de app, 3.4 zorgde even daarvoor voor een nieuw iOS 7-uiterlijk van de app.

Je beweegt horizontaal door de verschillende soorten meters in myUse, waarbij je aan de bovenbalk ziet bij welke meter je bent. Via de knoppenbalk aan de onderkant schakel je tussen de verschillende mogelijkheden bij een meter. Met de meest linker knop voer je een nieuwe stand, waarbij je geholpen kan worden door de ingebouwde zaklampfunctie die een beroep doet op je iPhone-flitser. Met de knoppen ernaast zie je een overzicht, een grafiek met stijgende of dalende (maar hopelijk gelijke) lijn, overige statistieken en instellingen.

myUse verbruik elektriciteit statistieken myUse verbruik gas grafiek iPhone

Vanuit de instellingen kan je de data als een .csv-bestand voor Microsoft Excel doorsturen via e-mail, waarna je hem natuurlijk ook kan printen. Ook kan je bestanden exporteren naar Dropbox, en kan je eerdere standen ook weer importeren in de app. Vanuit de statistieken wordt het gemiddelde verbruik getoond en wordt het jaarverbruik berekend. myUse is lekker simpel te bedienen en heeft de functies die de app moet hebben.

Downloaden: myUse (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2013, 20:30
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen elektrisch, energie, licht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.