Music Hunter laat je nieuwe muziek ontdekken op de iPad

Music Hunter is een nieuwe app waarmee je nieuwe muziek kunt ontdekken. De app toont aan de hand van schuifjes leuke albumhoezen, met een preview van elk nummer.

music hunterMusic Hunter is een nieuwe app, die meteen na de lancering al is afgeprijsd. Met Music Hunter kun je nieuwe muziek ontdekken dankzij een catalogus met miljoenen muzieknummers. Dat zijn geen volledige nummers, maar samples: korte stukjes uit een nummer zoals je ook in de iTunes Store vindt. Alle genres zijn aanwezig, van rock, indie, pop, electronica en klassiek tot jazz, blues en reggae. Je kunt je favoriete tracks opslaan en delen met anderen via Facebook en Twitter. Ook kun je vanuit de app meteen het muzieknummer kopen in iTunes. Music Hunter is gemaakt door de muzieksite We Are Hunted. Het Londense bedrijf 7Digital levert de muziekfragmenten. Voor het matchen van smaak aan muzieknummers zorgt The Echo Nest, een bedrijf dat een intelligent platform heeft ontwikkeld voor het ontdekken van muziek en dat ook wordt gebruikt door Discovr, een app waar we in januari over schreven.

Aan de hand van schuifjes geef je aan welk type muziek je wilt. Eén schuifje is bedoeld voor genres, de andere voor de stijl. Tijdens het verschuiven van de sliders zie je hoe de albumhoezen zich aanpassen. Je zoekt bij voorbeeld rockmuziek, het liefst van superstars:

music hunter

Music Hunder kiest een insteek met een mooi uiterlijk, interactieve functies en de mogelijkheid om je ontdekkingen te delen via Facebook en Twitter. Je kunt bladeren door het aanbod om meer muzieknummers te bekijken of iets als favoriet te markeren. Je kunt ook muziek afspelen, die vergelijkbaar is met je favorieten. Zoeken naar een artiest of het bekijken van de biografie is ook mogelijk, maar afspelen via AirPlay niet.

Music Hunter werd een week geleden gelanceerd in de App Store voor €1,59. Inmiddels is de prijs omlaag naar €0,79.

Downloaden: Music Hunter (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2011, 14:17
Categorie Muziek
Onderwerpen ipad, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.