Movember Mobile-app helpt je door de maand movember heen

Met de Movember Mobile-app voor iPhone maak je foto's van je snorgroei, zamel je donaties in en lees je gezondheidstips om kanker te voorkomen.

movember-mobile-appDe Movember-campagne heeft een eigen iPhone-app, waarmee je een dagelijkse foto van je snor kunt maken. Aan het eind van de maand maak je daarvan een filmstripje om te zien hoe snel je snor is gegroeid. Maar er zit ook een serieus kantje aan deze app: je krijgt gezondheidstips en kunt via de app de donaties bekijken. Een leaderboard laat zien hoe het met de donaties aan andere Movember-deelnemers loopt.

En natuurlijk kun je ook vrienden uitnodigen om mee te doen aan jouw Movember-team. Afgelopen week bespraken we nog de app Stacheify, waarmee je een snor op je gezicht kunt plakken. In Movember Mobile gaat het om de real deal: zelf met een snor gaan rondlopen, je voortgang bijhouden en een minifilmpje maken.

Snorren en november zijn al sinds 1999 een succesvolle combinatie om aandacht te vragen voor vroege opsporing en behandeling van kanker. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar goede doelen zoals Prostate Cancer Research Foundation (Canada) en LIVESTRONG (Verenigde Staten). De gezondheidstips in de app kun je delen met anderen in je sociale netwerk en dat geldt ook voor de filmpjes. Verder zitten er Mo Styles (snordesigns) in, die je ook naar vrienden kunt sturen ter inspiratie om wat gezichtshaar te laten staan. November is al begonnen, maar voor meedoen aan Movember is het nog niet te laat!

Downloaden: Movember Mobile (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

movember-app-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2013, 18:21
Categorieën Gezondheid en fitness, Lifestyle
Onderwerpen goede doelen, kanker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.